Σάλος έχει προκληθεί στη Ζάκυνθο και στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών μετά την καταγγελία 32χρονης τουρίστριας από την Αυστρία για απόπειρα βιασμού από 42χρονο μοναχό στις Βολίμες.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr μέλος της μοναστικής κοινότητας της Ιερά Μονής, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 42χρονος φιλοξενούνταν στη Μονή, ωστόσο ποτέ δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα: «Μέσα στο μοναστήρι δεν συνέβη τίποτε απολύτως. Ο μοναχός που κατηγορείται από την τουρίστρια είναι παλαιοημερολογίτης και ήρθε σ' εμάς για λίγες ημέρες φιλοξενίας, όντως δεν έχει χαρτιά, γιατί, όπως μας έχει πει, έχει πεθάνει ο ηγούμενός του στα Γιάννενα και δεν πρόλαβε να τακτοποιήσει την υπόθεσή του. Είναι γνωστός εδώ, τον ξέρουμε, δεν μας είχε δώσει ποτέ καμία αφορμή», είπε χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 42χρονος μοναχός συναντήθηκε με την τουρίστρια στο μονοπάτι προς την παραλία «Ναυάγιο».

Σύμφωνα με το σήμα της Αστυνομίας, η τουρίστρια ζήτησε κάποιες πληροφορίες από τον μοναχό, ωστόσο αυτός δεν αποκρίθηκε, καθώς δεν μιλούσε αγγλικά. Στη συνέχεια η 32χρονη επισκέφτηκε χώρο δίπλα στη Μονή, με τον 42χρονο καλόγερο να την ακολουθεί και με τη χρήση σωματικής βίας τη θώπευσε στο στήθος και την τραυμάτισε, όταν εκείνη προσπάθησε να αντισταθεί. Τελικά κατάφερε να διαφύγει, καλώντας σε βοήθεια και κατήγγειλε τον δράστη.

«Αν συνέβη κάτι, και από πληροφορίες ό,τι λέμε, έγινε 400 μέτρα από τη Μονή σε ένα παρεκκλήσιο όπου έχουμε πηγαίνοντας προς "Ναυάγιο". Είχε πάει εκεί ο άνθρωπος και στη διαδρομή συναντήθηκε με την τουρίστρια. Τώρα τι συνέβη, κανένας δεν ξέρει. Εκείνη του ζήτησε να την πάει μέχρι την εκκλησία, δεν ξέρω κάτι περισσότερο. Μαθαίνω όμως ότι εκείνη πέφτει συνεχώς σε αντιφάσεις», δήλωσε το μέλος της μοναστικής κοινότητας.