Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής καθώς ξέσπασε πυρκαγιά στην ιστορική εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα.

Ειδικότερα, συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Ιουνίου καθώς ξέσπασε φωτιά στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας και συγκεκριμένα στον χώρο του ιστορικού μνημείου της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να περιορίσει τη φωτιά που εκδηλώθηκε στη στέγη του ναού ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια να απομακρυνθούν τα πολύτιμα αντικείμενα που βρίσκονται εντός.

Σύμφωνα με το corfutv.news, άμεσα στο σημείο έφτασαν οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόκληση της φωτιάς από κεραυνό.

Προανάκριση διενεργείται από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για τον χώρο όπου το 1994 είχε υπογραφεί η Σύμβαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τη χρονιά εκείνη η Ελλάδα είχε αναλάβει για τρίτη φορά  την προεδρία της ΕΕ. Στη Σύνοδο Κορυφής του 1994 οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν καθοριστικές για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.