Στη θλίψη έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Ημαθίας μετά το θάνατο ενός 8χρονου αγοριού από στρεπτόκοκκοΤην Παρασκευή το 8χρονο αγόρι ανέβασε υψηλό πυρετό, ο οποίος δεν υποχωρούσε, με τους γονείς του παιδιού να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Νάουσας. Η υγεία του 8χρονου επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα οι γιατροί να προχωρούν σε δεύτερο γύρο εξετάσεων και στη συνέχεια ζήτησαν τη διακομιδή του μικρού σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης κρίθηκε ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει ΜΕΘ Παίδων.

«Οι γιατροί και το προσωπικό έδωσαν μάχη για πέντε ώρες»

«Το παιδί ήρθε γύρω στις 4 το απόγευμα. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με συνοδεία ειδικού γιατρού - παιδιάτρου. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Το πήγαν στο χειρουργείο, όπου προσπαθούσαν να του κάνουν ανάνηψη. Δυστυχώς, η κατάσταση ήταν άσχημη», εξήγησε στο Mega ο Πέτρος Κετικίδης, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ.

«Το διασωλήνωσαν, οι γιατροί και το προσωπικό έδωσαν μάχη για πέντε ώρες. Έγιναν προσπάθειες να το επαναφέρουν. Χρειαζόταν επειγόντως ΜΕΘ και έπρεπε να μεταφερθεί στο "Ιπποκράτειο"», συμπλήρωσε και τόνισε πως όταν ο 8χρονος έφτασε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη.

Εισαγγελική έρευνα

Ο 8χρονος, όμως, έπαθε ανακοπή και κατέληξε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή. Οι γονείς του παιδιού κάνουν λόγο για λάθος διάγνωση από τους γιατρούς, ενώ την ίδια στιγμή διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 8χρονου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον έκτο θάνατο παιδιού από στρεπτόκοκκο στη χώρα μας το 2023.

Στο νοσοκομείο και ο ξάδερφος του 8χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας ο ξάδερφος του 8χρονου αγοριού μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Το παιδί, ηλικίας 9 ετών, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με παρόμοια συμπτώματα, με τους γιατρούς να εικάζουν πως πρόκειται για στρεπτόκοκκο.

«Οι γιατροί τον παρακολουθούν, του δίνουν θεραπεία. Νοσηλεύεται μόνος του σε θάλαμο και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά», δήλωσε ο κ. Κετικίδης.