Το όνειρο ενός αδύνατου κορμιού στην παραλία έρχεται πιο κοντά, με ένα «μαγικό» χάπι που υπόσχεται αδυνάτισμα, στην ίδια λογική με τα ενέσιμα σκευάσματα των διαβητικών που έχουν γίνει ανάρπαστα για αδυνάτισμα.

Το χάπι για όσους βάζουν ως πρώτη προτεραιότητα το αδυνάτισμα πάση θυσία και μάλιστα χωρίς τον κόπο της δίαιτας και τη γυμναστική, υπόσχεται, μια εύκολη λύση, καθώς δημιουργεί αίσθημα κορεσμού και μειώνει την πείνα. Οι γιατροί θα εξηγήσουν πως το χάπι είναι ένα φάρμακο με συγκεκριμένες ενδείξεις για ιατρική χρήση, όμως στο εξωτερικό ήδη γίνεται χαμός.

Με το που κυκλοφόρησε η είδηση και παρότι δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Οκτώ εταιρείες ετοιμάζουν το «μαγικό» χάπι που θα έχει την ίδια ουσία, η οποία αρχικά αναπτύχθηκε για φαρμακευτικές χρήσεις για τον διαβήτη, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε ότι βοηθάει και στην απώλεια του σωματικού βάρους. Υπόσχονται μάλιστα ότι μέσα στο 2024 να έχουν διαθέσιμο το χάπι και στην Ελλάδα.

Μέχρι τότε πάντως, οι ειδικοί τονίζουν πως σε κάθε περίπτωση ουδείς πρέπει να πειραματίζεται και πριν την απόφαση να γίνει λήψη φαρμάκου, απαιτείται η γνωμάτευση γιατρού, προειδοποιώντας για τις παρενέργειές του.

Τι λένε οι ειδικοί

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει από μόνο του, χρειάζεται ένα προσεγμένο διατροφικό μοντέλο για να υπάρχει αποτελεσματικότητα», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, Δημήτρης Γρηγοράκης, συμπληρώνοντας πως ταυτόχρονα με τη θεραπευτική αγωγή, θα πρέπει να αλλάζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες.

«Η εταιρεία έχει μια καθημερινή έκδοση δισκίου του ίδιου φαρμάκου, που ονομάζεται σεμαγλουτίδη, εγκεκριμένη για τον διαβήτη και το δοκιμάζει σε υψηλότερη δόση για απώλεια βάρους» εξηγεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Η συγκεκριμένη δραστική ουσία, σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκη, «δρα στο λεπτό έντερο και έχει άμεσες γαστρεντερικές διαταραχές, ναυτία έμετο, διάρροια, δυσκοιλιότητα. Η επιρροή στου γαστρεντερικό μπορεί να επιφέρει συνέπειες στο ανοσοποιητικό».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: