Θύμα κλοπής από έναν 40χρονο Αλγερινό έπεσε μητροπολίτης ουκρανικής πόλης σε τουριστικό λεωφορείο το βράδυ της Τετάρτης (14/6) στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα ο δράστης άρπαξε τον σταυρό του μητροπολίτη, ωστόσο λίγες ώρες μετά συνελήφθη και το κλοπιμαίο επεστράφη στον νόμιμο ιδιοκτήτη του. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε σουγιάς.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, σε βάρος του εκκρεμούσαν πέντε αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, φυλάκισης 32 μηνών και σε χρηματική ποινή, για κλοπή από κοινού και απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή και κλοπές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ο προαναφερόμενος άνδρας, απογευματινές προς βραδινές ώρες χθες (14-06-2023), ενόσω βρισκόταν εντός τουριστικού λεωφορείου, προσέγγισε 44χρονο αλλοδαπό κατά την επιβίβασή του σ’ αυτό και αφαίρεσε σταυρό (θρησκευτικού συμβολισμού), απωθώντας τον ταυτόχρονα.

Άμεσα εντοπίσθηκε σε περιοχή του κέντρου πόλης και συνελήφθη.

Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί βρήκαν τον κλεμμένο σταυρό, ο οποίος αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε σουγιάς, ενώ από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν πέντε (5) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης (8) ετών, φυλάκισης (32) μηνών και σε χρηματική ποινή, για κλοπή από κοινού και απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή και κλοπές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα».