Μπορεί το ημερολόγιο να λέει 15 Ιουνίου όμως από αύριο… χειμωνιάζει. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει τις επόμενες ημέρες Φθινοπωρινό καιρό… μέσα στο καλοκαίρι.

Κύρια χαρακτηριστικά της σφοδρής και ασυνήθιστης για την εποχή κακοκαιρίας θα είναι βροχές, καταιγίδες, και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις σε μεγάλες περιοχές της χώρας. Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εκτονωθούν μετά την ερχόμενη Κυριακή.

Μάλιστα, αναμένονται έντονα φαινόμενα μέχρι την Κυριακή σύμφωνα με έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος σχεδόν σε όλη τη χώρα, όμως έντονα θα είναι τα φαινόμενα και πιθανόν να σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις, σε περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας αλλά και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Παρόμοια εικόνα, που παραπέμπει σε φθινόπωρο και το Σάββατο.

Το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει άστατος σε όλη τη χώρα, θα επηρεαστούν και τα νησιά του Αιγαίου ενώ έντονα, φαινόμενα περιμένουμε στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και στο βόρειο κομμάτι της Πελοποννήσου.

Καλοκαίρι όπως φθινόπωρο;

Με το καλοκαίρι ακόμη να μην έχει έρθει όπως το ξέρουμε, οι ειδικοί αναλύουν το φαινόμενο της κακοκαιρίας και το προσδίδουν εν μέρη στην κλιματική αλλαγή.

 «Η επαναληψιμότητα αυτού του φαινομένου, η συχνότερη εμφάνιση του και βέβαια η ασυνήθιστη μεγάλη διάρκεια είναι στοιχεία που συνάδουν με την κλιματική αλλαγή και μπορούν να εμφανίζονται με συχνότερη βάση στο μέλλον», ανέφερε ο μετεωρολόγος, Μιχάλης Σιούτας.

 «Από τις αρχές της δεκαετίας του 00’, έχουμε δει αρκετά σημαντικές αλλαγές στον καιρό, με έντονες ξηρασίες, με έντονες βροχοπτώσεις, δεν είναι κάτι που το είδαμε το 2023», ανέφερε ο περιβαλλοντολόγος, Αθανάσιος Λέκκας.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα.