Την τελευταία του πνοή άφησε 50χρονος Ρουμάνος τουρίστας στη Λευκάδα και στην παραλία Κάθισμα, το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ζευγάρι τουριστών από τη Ρουμανία μπήκε στη θάλασσα για μπάνιο, παρά τις εκκλήσεις των ναυαγοσωστών προς όσους βρίσκονταν στην παραλία πως υπήρχε κίνδυνος, λόγω των μεγάλων κυμάτων που είχαν δημιουργηθεί από τους ισχυρούς ανέμους.

Σχεδόν αμέσως το ζευγάρι καλύφθηκε από τα κύματα και δεν μπορούσε να βγει στην παραλία. Ένας ναυαγοσώστης τράβηξε από τη θάλασσα τη γυναίκα, ωστόσο δεν κατάφερε να σωθεί και ο 50χρονος σύζυγός της.

Στο σημείο υπήρχε σκάφος του Λιμενικού, ενώ εξεταζόταν η δυνατότητα να προσεγγίσει το χώρο ελικόπτερο, σε μια προσπάθεια να ανασυρθεί το πτώμα από τα νερά.

Παρά την προσπάθεια δύο ναυαγοσωστών, ωστόσο, τα τεράστια κύματα δεν επέτρεψαν την περισυλλογή. Λίγη ώρα αργότερα, και ενώ το Λιμενικό είχε δώσει εντολή να πετάξει ελικόπτερο στην περιοχή ώστε να συντρέξει, η σορός ξεβράστηκε στην ακτή, όπου και την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με το ilefkada.

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο newsit.gr και ανέφερε πως «ήταν ένας άντρας, μεγάλος σε ηλικία. Τον είδα και επέπλεε. Όσοι ήταν κοντά φώναξαν βοήθεια και πήγαν αμέσως οι ναυαγοσώστες και προσπάθησαν να τον βγάλουν».

Μάλιστα, εξήγησε ότι «ακούστηκε πως ο άντρας είχε πιει αλκοόλ σε κάποιο μαγαζί πιο πέρα και ότι ίσως έπαθε ανακοπή». Εξαιτίας των τεράστιων κυμάτων όπως μας λέει «όποιος πλησίαζε να τον βγάλει, δεν μπορούσε μετά και ο ίδιος να βγει. Κάποια στιγμή προσπαθούσαμε να βγάλουμε και τον άνθρωπο που είχε πάει να βοηθήσει τον άντρα που ήταν νεκρός».

Ο άτυχος 50χρονος που πνίγηκε ήταν με την γυναίκα του για διακοπές. Εκείνη σύμφωνα με πληροφορίες σώθηκε από ναυαγοσώστη. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ η παραλία Κάθισμα φημίζεται για τα μεγάλα κύματα, το Σάββατο, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, η κατάσταση ήταν ακόμα πιο επικίνδυνη.

«Γενικά οι ναυαγοσώστες προσπαθούσαν όλη μέρα να ‘μαζέψουν τον κόσμο. Είχε πολύ μεγάλα κύματα και έμπαιναν μέσα στην θάλασσα και οι ναυαγοσώστες προσπαθούσαν να ‘μαζέψουν τα ασυμμάζευτα» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας που έζησε την τραγωδία στη Λευκάδα.