Σοκαρισμένη από τον πνιγμό του 50χρονου Ρουμάνου που έχασε τη ζωή του στην παραλία Κάθισμα της Λευκάδας, όταν παρασύρθηκε από τα τεράστια κύματα, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.

Όπως είπε η κ. Κατερίνα Τσιαντή, «όταν φτάσαμε, τα κύματα δεν ήταν τεράστια. Κατέβηκα με τα παιδιά μου στην παραλία, αλλά μας ειδοποίησαν από την ταβέρνα που καθόμασταν ότι καλύτερα να ανέβουμε πάνω, γιατί τέτοιες μέρες η θάλασσα φαίνεται επικίνδυνη».

«Είδαμε το γεγονός, τον άνθρωπο μέσα στη θάλασσα να πνίγεται, τους ναυαγοσώστες να τον αρπάζουν. Έσωσαν τη γυναίκα του, τον έδεσαν με ένα σωσίβιο, αλλά ο άνθρωπος ξανά έφυγε μέσα, δεν μπορούσαν να τον βγάλουν», συνέχισε την περιγραφή της η αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με την ίδια, «η παραλία είχε τρεις ναυαγοσώστες που αγωνίστηκαν με αυτοθυσία, μπαίνοντας στα κύματα. Οι ναυαγοσώστες έλεγαν στον κόσμο να μην μπαίνει στη θάλασσα, αλλά δεν έρχονταν και στον καθένα ξεχωριστά. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν άτομα άλλα μέσα στη θάλασσα, έπαιζαν έξω μόνο με τα κύματα.

Όταν κόπαζε, κάποιος έμπαινε, αλλά γενικά, όχι, δεν υπήρχαν άνθρωποι που κολυμπούσαν. Ο άνθρωπος έκανε την απερισκεψία και βρέθηκε μέσα στη θάλασσα. Οι ναυαγοσώστες δεν είχαν τα μέσα να τον σώσουν».

Κατά την περιγραφή της κυρίας Τσιαντή «επί 1,5 ώρα ήταν ένας άνθρωπος μέσα στη θάλασσα πνιγμένος, γιατί δεν μπορούσαν να τον σώσουν και τον παρέσυραν τα κύματα συνεχώς. Δεν είχαν ένα τζετ σκι, ένα φουσκωτό κάτι. Παίρναμε τηλέφωνο την Αστυνομία, να καλέσει το Λιμενικό να έρθει. Θα μπορούσαν εκείνοι να τον προσεγγίσουν με ένα φουσκωτό. Τον βλέπαμε στα 10-20 μέτρα».

Όσον αφορά στο βίντεο με τη στιγμή που βγάζουν τον 50χρονο από το νερό, η κ. Τσιαντή είπε ότι «είναι στην αρχή, που του έβαλαν το σωσίβιο. Ήταν πολύς ο κόσμος, δεν είδαμε ακριβώς τι έκανε το ζευγάρι προηγουμένως».