Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη μετά τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία. Η σορός της κοπέλας βρέθηκε μέσα σε σακούλα σε ερημική τοποθεσία στην Κω, στην περιοχή Αλυκές, περίπου ένα χιλιόμετρο από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο είχε συναντηθεί.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον τραγικό θάνατο η 27χρονη Αναστάζια.

Οι υποψίες από την πρώτη στιγμή έχουν πέσει πάνω στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που συνάντησε την άτυχη κοπέλα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Ο 32χρονος αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει πως ο 32χρονος άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις, καθώς, αν και αρχικά είπε πως συνευρέθηκε ερωτικά με την Αναστάζια με τη θέλησή της, τις τελευταίες ώρες εμφανίζεται να λέει ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, παρουσιάζοντας την εκδοχή ότι συναντήθηκαν μόνο για να πάρει χασίς.

Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει το πού και πώς βρέθηκε η σορός της άτυχης 27χρονης στο σημείο στο οποίο εντοπίστηκε, επειδή αυτό έγινε σε περιοχή που είχαν κάνει «φύλλο και φτερό» επί έξι ημέρες οι συμμετέχοντες στις έρευνες χωρίς να εντοπίσουν τη σορό της άτυχης κοπέλας.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το σημείο στο οποίο βρέθηκε η σορός της 27χρονης ήταν κοντά στο το τελευταίο στίγμα από το κινητό της το οποίο τα προηγούμενα 24ωρα βρέθηκε χωρίς την κάρτα SIM σε άλλο σημείο, συνδυασμός που δείχνει ότι αυτός που αφαίρεσε την SIM το έκανε μετά το φονικό.

Περισσότερο «φως» στις συνθήκες θανάτου της 27χρονης αναμένεται να δώσει τις επόμενες ώρες η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της κοπέλας, καθώς δεν αποκλείεται η άτυχη Αναστάζια να ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν γυμνή και τυλιγμένη σε ένα σεντόνι μέσα σε σακούλα σκουπιδιών, σκεπασμένη με κλαδιά.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον λαιμό της νεαρής από την Πολωνία βρέθηκαν σημάδια από παλάμη, στοιχείο που ενισχύει την πρώτη εκτίμηση ότι έπεσε θύμα στραγγαλισμού.

Σημειώνεται, πάντως, πως, εκτός από τον Μπαγκλαντεσιανό, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν υπό στενή παρακολούθηση και τον Πακιστανό συγκάτοικο του 32χρονου, καθώς τα προηγούμενα 24ωρα φάνηκε ότι προσπαθεί να καλύψει τον 32χρονο που θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Αναστάζια.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη σήμερα αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία και για ανεύρεση πτώματος που θα προστεθεί στην κύρια δικογραφία, καθώς είχε δηλωθεί η εξαφάνιση της 27χρονης. Οι Αρχές κατάλαβαν πως έχουν γίνει «καπνός» όλα τα προσωπικά αντικείμενα της Αναστάζια (ταυτότητα, διαβατήριο, τσάντα κ.ά.) και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι DNA και τρίχες της άτυχης κοπέλας έχουν βρεθεί στο δωμάτιο του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, ενώ υπάρχει και υλικό από κάμερες ασφαλείας στο οποίο φαίνεται να μπαίνει στο σπίτι του μαζί με τη νεαρή Πολωνή. Παράλληλα, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε ένα αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό την Ιταλία και ημερομηνία αναχώρησης την επόμενη της εξαφάνισης της 27χρονης.

Οι Αρχές εκτιμούν πως ο 32χρονος είχε σκοπό να διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ ένα επιπλέον στοιχείο που κινεί τις υποψίες γύρω από το πρόσωπό του είναι οι αμυχές και τα σημάδια πάλης στα χέρια του.

Παράλληλα, οι Αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από άτομα του εργασιακού περιβάλλοντος της νεαρής Πολωνής, ενώ συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο σύντροφός της, με τον οποίο η Αναστάζια είχε έρθει πριν από ένα μήνα στην Κω προκειμένου να εργαστούν σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Ο 28χρονος Πολωνός ήταν αυτός που δήλωσε την εξαφάνισή της στην Αστυνομία το πρωί της Τρίτης, αφού την αναζητούσε το προηγούμενο βράδυ έχοντας χάσει τα ίχνη της.

Τέλος, στο νησί βρίσκεται από το Σάββατο και η μητέρα της 27χρονης, συνοδευόμενη από ομάδα Πολωνών ντετέκτιβ που συμμετείχαν στις έρευνες.

Με πληροφορίες από protothema.gr