Την ώρα που φουντώνουν τα σενάρια γύρω από τους λόγους που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραιτήθηκε από το δικαίωμα της έφεσής του, ένα άλλο σενάριο φαίνεται πως βρίσκεται στα σκαριά, αυτή τη φορά τηλεοπτικό, το οποίο μάλιστα ενδέχεται να κάνει το γύρο του κόσμου και τον ισοβίτη συζυγοκτόνο διάσημο σε κάθε γωνιά της γης.

Κι αυτό γιατί ακόμα και παραγωγοί του Netflix έχουν προσεγγίσει τον 34χρονο έγκλειστο στις Φυλακές Μαλανδρίνου, προκειμένου να μεταφέρουν στην οθόνη την άγρια δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς.

Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, «η υπόθεση τώρα είναι πιο ώριμη από ποτέ». Όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι «όχι μία και δύο προτάσεις, είτε από ελληνικά είτε από ξένα μέσα, είτε σε επίπεδο Netflix, είτε σε επίπεδο παραγωγών του εξωτερικού ή παραγωγών από την Ευρώπη».

«Επικοινώνησαν»

«Τώρα, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η υπόθεση είναι πιο ώριμη από ποτέ κάποιος ο οποίος ενδιαφέρεται, και φυσικά με τη συναίνεση του εντολέα μου με τον οποίο πρέπει να επικοινωνήσουν και να ρωτήσουν -γιατί αυτός δίνει τα δικαιώματα-, αν θέλουν να γίνει πραγματικά κάτι αξιόλογο. Πολύ πρόσφατα, μάλιστα, και κατά τη διάρκεια της δίκης του στο Εφετείο, πολλές ήταν οι εταιρείες που επικοινώνησαν με τον εντολέα μου μέσω εμού και εξέφρασαν την επιθυμία για παραχώρηση δικαιωμάτων σε κάτι έτοιμο ή για να τους δοθούν πληροφορίες παραπάνω από αυτές που είναι γνωστές» δήλωσε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, που απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για το εάν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μιλήσει δημόσια για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, είπε: «Όταν νιώσει την ανάγκη να μιλήσει, θα το κάνει».

Διόρθωση

Μία ημέρα αργότερα ο κ. Παπαϊωαννίδης επανήλθε στο θέμα με μια «διορθωτική» δήλωση στο newpost.gr: «Για τον εντολέα μου αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα καμία ταινία και είναι κάτι που δεν περνούσε και δεν περνά από το μυαλό του. Σε προηγούμενα ντοκιμαντέρ που έγιναν από βρετανικά κανάλια έχει αντιδράσει και διερευνούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κινηθούμε νομικά εναντίον τους. Δεν είχαν, ούτε έχουν τη συναίνεσή του για οποιοδήποτε ντοκιμαντέρ».

Η πρωτόδικη απόφαση

Σημειώνεται ότι, αν ο 34χρονος ισοβίτης δεν δεχτεί το διορισμό των δικηγόρων και δικαστεί ερήμην, παραμένει η σε βάρος του πρωτόδικη απόφαση: Ισόβια κάθειρξη και 11,5 επιπλέον χρόνια για τη θανάτωση της σκυλίτσας Ρόξυ, ενώ, όπως είπε ο κ. Παπαϊωαννίδης, αναμένεται να παραμείνει στη φυλακή άλλα 18 χρόνια.

*Δημοσιεύτηκε στην On Time στις 19 Ιουνίου 2023.