Ακόμη και ο ξένος Τύπος «εντυπωσιάστηκε» από τη Σοφία Τερεσένκο, την ξανθιά δημοσιογράφο που θα καταθέσει υπέρ του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, του ανθρώπου που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς. Η Σοφία Τερεσένκο είναι μια εντυπωσιακά όμορφη γυναίκα, δημοσιογράφος και αεροσυνοδός, ζει στην Αθήνα και κατάγεται από ευκατάστατη οικογένεια της Ουκρανίας. Όπως αναφέρει η ίδια στα social media, όπου έχει έντονη παρουσία, οι πρόγονοί της ανήκουν σε μια πολύ πλούσια και ισχυρή δυναστεία από επιχειρηματίες και ευγενείς, της οποίας η ιστορία ξεκινάει από τον 18ο αιώνα. Έχει σπουδάσει Διπλωματία και Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι δημοσιογράφος και πολιτικός επιστήμων.

Η Σοφία Τερεσένκο φαίνεται να είναι ερωτευμένη με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο κι ετοιμάζεται να καταθέσει υπέρ του. Πριν από έναν χρόνο η συγκεκριμένη δημοσιογράφος έγραψε ένα άρθρο για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και με αφορμή αυτό, το αμερικανικό περιοδικό «Dirupt» θέλησε να της πάρει συνέντευξη, που έφερε τον τίτλο «Συνέντευξη με τη Sofia Tereshchenko. Η μοναδική δημοσιογράφος που στάθηκε υπέρ του πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου».

Σε αυτή τη συνέντευξη η Σοφία είπε, μεταξύ άλλων: «Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν πρέπει να στερηθεί τα γονικά του δικαιώματα και δεν πρέπει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Είναι απάνθρωπο να αφαιρείς τα πάντα από έναν άνθρωπο που έχει ήδη χάσει σχεδόν ό,τι είχε. Έχασε τη γυναίκα του, τη δουλειά του, το σπίτι του, την οικογένειά του, την ελευθερία του... Δεν είναι ήδη υπερβολικές τιμωρίες για έναν άνθρωπο που φωνάζει για βοήθεια, αλλά κανείς δεν τον ακούει;».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της αναφέρει: «Μπορώ να σας πω 100% ότι ο Αναγνωστόπουλος δεν είναι τέρας. Αφήστε τον να φύγει και θα δείτε τι άνθρωπος είναι πραγματικά. Είναι πολύ εύκολο να πετάξεις πέτρες στον άνθρωπο που έπεσε, αλλά είναι πιο δύσκολο να του δώσεις ένα χέρι για να τον βοηθήσεις να σταθεί όρθιος».

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, επιβεβαίωσε πως η κ. Τερεσένκο είναι παλιά γνώριμη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και ότι θα καταθέσει υπέρ του. «Πέρα από τη γνώμη που έχει, υπάρχει κι ένα παρελθόν με τον εντολέα μου και θέλει να μιλήσει για τον χαρακτήρα του. Γνωρίζονταν από το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και την αεροπορική εταιρεία που εργάζονταν. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Ήταν από τα πρόσωπα που είχαν έρθει, όταν είχε ξεκινήσει η δίκη. Μου είχε πάρει μια συνέντευξη, αλλά αυτά που θα πει είναι επί της ουσίας», είπε αναφερόμενος στη σχέση τους αλλά και στο περιεχόμενο της κατάθεσης της γυναίκας.

Στο Εφετείο

Αναφερόμενος στους μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης για τη δίκη που θα ξεκινήσει στο Εφετείο, ανέφερε ότι ο πατέρας της Καρολάιν, ο οποίος έχει κληθεί, «πρέπει να καταθέσει, γιατί έχει πει πολλά πράγματα στο παρελθόν και πρέπει να κριθεί». Ο Ντέιβιντ Κράουτς, το πρόσωπο του οποίου δεν έχει εμφανιστεί πουθενά μέχρι σήμερα, έχει κάνει συγκλονιστικές αποκαλύψεις, σε ελληνικά και βρετανικά Μέσα, υποστηρίζοντας πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε την κόρη του επειδή ήξερε πως ήταν μπλεγμένος με ναρκωτικά. Όπως είπε, μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες με το ελικόπτερο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μπάμπης και η Καρολάιν σύχναζαν σε συγκεκριμένο εστιατόριο. Ο ιδιοκτήτης του ήταν μπλεγμένος με συμμορία ναρκωτικών. Πρότεινε στον Μπάμπη να δουλέψει για εκείνον μεταφέροντας ναρκωτικά με το ελικόπτερο έναντι μεγάλης χρηματικής αμοιβής.

«Έλαβα ένα γράμμα από τον Μπάμπη που μου εξηγούσε τι συνέβη. Ο Μπάμπης ήταν πολύ χαζός. Όταν το έκανε, αντί να κρατήσει το στόμα του κλειστό, το είπε στην Καρολάιν. Η Καρολάιν ήταν πολύ έντιμος άνθρωπος και είπε ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτό και ότι, αν συνέχιζε τη διακίνηση ναρκωτικών, εκείνη θα έφευγε αμέσως για Φιλιππίνες. Έτσι, εκείνος είπε στους ανθρώπους της συμμορίας ναρκωτικών ότι δεν μπορούσε να το κάνει. Τον ρώτησαν γιατί και εκείνος απάντησε -σας είπα πόσο χαζός είναι- ότι “το είπα στη σύζυγό μου και μου είπε ότι θα με παρατήσει”. Τότε, από τη συμμορία τού είπαν “δεν μπορείς να το λες στη γυναίκα σου, πρέπει να το κρατάς κρυφό”», έχει πει ο πατέρας της Καρολάιν, τονίζοντας ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε την κόρη του, καθώς θα τη σκότωνε το καρτέλ ναρκωτικών με το οποίο είχε μπλέξει.

«“Αν σε αφήσει, θα φύγει μακριά, αλλά θα εξακολουθεί να το ξέρει και μια μέρα θα μιλήσει και θα πρέπει να την ξεφορτωθούμε”, του είπαν. Και εκείνος είπε “δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό”. Έτσι, στο τέλος τη σκότωσε ο ίδιος. Αυτός ήταν ο μόνος λόγος που τη σκότωσε. Επειδή πίστευε πως αν δεν το έκανε εκείνος, θα σκότωναν την Καρολάιν οι άνθρωποι της συμμορίας», κατέληξε.

Ο κ. Κράουτς έχει ισχυριστεί επίσης πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τα έχει πει αυτά και στη μητέρα του. Τόνισε μάλιστα πως αν μιλήσει κάποιος μαζί της, θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του. Σε σχέση με το γράμμα, είπε πως «ήταν δακτυλογραφημένο σε πολύ καλά αγγλικά και δεν είναι υπογεγραμμένο. Δεν είναι ομολογία. Αλλά αν μιλήσεις στη μητέρα του, θα σου πει ποια είναι η αλήθεια».

*Δημοσιεύθηκε στην On time στις 12/5/2023.