Eνώ η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχληση ανήλικης αθλήτριας από παράγοντα γυναικείας ομάδας στην Ηλεία βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας και, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ανοίξει ήδη νέος κύκλος καταθέσεων, έρχονται στο φως οι συνομιλίες του 60χρονου άνδρα με την 15χρονη κοπέλα. 

Όπως διαπιστώνεται, ο αθλητικός παράγοντας ήταν ιδιαίτερα πιεστικός και επίμονος στα μηνύματά του προς την ανήλικη, σε σημείο που η νεαρή αθλήτρια είχε τρομοκρατηθεί και του έλεγε να την αφήσει ήσυχη, γιατί φοβάται να βγει ακόμα και από το σπίτι της.

Οι συνομιλίες

«Σε παρακαλώ, δώσε μου μια ευκαιρία, σου το ζητάω όπως ο καταδικασμένος σε θάνατο, πέφτω στα πόδια σου», ήταν ένα από τα μηνύματα που έστειλε στην 15χρονη ο 60χρονος.

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας, ο παράγοντας του αθλητισμού θέλοντας να μεταπείσει την ανήλικη κοπέλα, της έγραψε πως… «έδωσες υπόσχεση, ό,τι και να γίνει, η φιλία μας δεν θα χαλάσει».

Από τις απαντήσεις του νεαρού κοριτσιού, φαίνεται ξεκάθαρα πως προσπαθεί να τον αποφύγει και να κόψει κάθε επικοινωνία μαζί του. «Μη με ξανά ενοχλήσεις. Όπου πάω, ό,τι και να κάνω, τηλέφωνο, δεν μπορώ», είναι μία από τις απαντήσεις που έδωσε στον 60χρονο η 15χρονη που τον καταγγέλλει για ασέλγεια.

Οι έντονες πιέσεις μάλιστα, αλλά και οι ακραίες ώρες που φέρεται να έστελνε μηνύματα στην κοπέλα, καθώς από τη συνομιλία προκύπτει ότι της έστελνε ακόμα και στις 4 τα ξημερώματα, φαίνεται ότι την είχαν τρομοκρατήσει λέγοντάς του μεταξύ άλλων πως «…φοβάμαι να βγω από το σπίτι».

«Να μιλήσουν…»

Το συγκεκριμένο περιστατικό, πέρα από την νεαρή αθλήτρια, είχε άμεσο αντίκτυπο και στην οικογένειά της, με τους γονείς της -όπως είναι φυσιολογικό, να ζητούν την παραδειγματική του τιμωρία.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» η μητέρα της ανήλικης αθλήτριας θέλει να στείλει ένα και μόνο μήνυμα προς όλα τα άτομα που έχουν δεχθεί αντίστοιχη ή άλλου είδους παρενόχληση: «Να μιλήσουν όλα τα θύματα. Να μην φοβούνται να μιλήσουν».

 Η νεαρή κοπέλα που βρήκε το θάρρος να μιλήσει στους γονείς της για τα όσα έζησε από τον άνθρωπο που είχε εμπιστευτεί για το άθλημά της, είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Όσον αφορά τα περιστατικά της παρενόχλησης, αυτά έγιναν τόσο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων όσο και σε ανύποπτο χρόνο, αφού ο άνδρας φέρεται να έψαχνε αφορμές για να τη συναντήσει.

Ο αθλητικός παράγοντας -σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί-, προσέγγισε την κοπέλα, τη θώπευσε και προσπάθησε να τη φιλήσει, με την ίδια να αντιστέκεται.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισαν να ξετυλίγουν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος μεγάλου δήμου της Ηλείας, οι οποίοι πραγματοποίησαν όλες τις απαιτούμενες προανακριτικές ενέργειες, λαμβάνοντας καταθέσεις τόσο από την ανήλικη αθλήτρια και τους γονείς της, όσο και από τον άνδρα τον οποίο αφορά η συγκεκριμένη καταγγελία.