Κυρίαρχο θέμα στα μίντια και τα κοινωνικά δίκτυα ήταν τις προηγούμενες ημέρες, οι φωτογραφίες ενός 63χρονου, με ματωμένο στόμα και κουνημένη περούκα, να κλαίει από το ξύλο και τον φόβο.

Παλιός γνώριμος της Κρατικής Ασφάλειας και του Τμήματος της Ομόνοιας, ο 63χρονος παιδόφιλος κυκλοφορεί από τη δεκαετία του ’80 στην περιοχή, όπου άλλωστε εργάζεται στη διοίκηση δημόσιου οργανισμού, στην Πατησίων. Καταστηματάρχες και θαμώνες μιλώντας στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» αναφέρονται σε πολυάριθμη ομάδα παιδόφιλων, κυρίως μεσήλικων και ατόμων τρίτης ηλικίας, που συχνάζουν σε καφετέριες στην Αγ. Κωνσταντίνου, στη Βηλαρά πίσω από την εκκλησία, στη Ζήνωνος, στην Κοτοπούλη, στην Καματερού, στην Πλατεία Βάθη και την Αριστοτέλους.

Συναντήσεις

Εκεί συναντούν τα θύματά τους και, αφού τους προσφέρουν δώρα, ιδίως φθηνά χρυσαφικά ή καλλυντικά από συγκεκριμένα μαγαζιά, τα οδηγούν σε ξενοδοχεία της Αγ. Κωνσταντίνου ή της Κουμουνδούρου, όπου ικανοποιούν τις αρρωστημένες ορέξεις τους. Τρία είναι αυτά με την περισσότερη σχετική κίνηση. Η επωνυμία του ενός παραπέμπει σε αρχαιολογικό χώρο, το δεύτερο διαθέτει πλούσιο πρωινό και το τρίτο, το πιο παλιό, έχει στην είσοδό του κακέκτυπα κιόνων. Από το φθινόπωρο, όταν άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων για το δράμα της 12χρονης στον Κολωνό, αρκετοί εξαφανίστηκαν. Ούτε στις καφετέριες τους έβλεπαν ούτε στα ξενοδοχεία.



Κάποιοι πάντως συνέχισαν, μεταξύ αυτών και ο 63χρονος, που προσπαθούσε συνεχώς με διάφορους τρόπους να προσελκύσει κορίτσια. Αλλοτε χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές εφαρμογές, άλλοτε με αγγελίες, ενώ μερικές φορές κολλούσε χαρτάκια με παραπλανητικά μηνύματα και τηλέφωνα σε σχολεία και φροντιστήρια στην Καλλιθέα και στον Κολωνό, ενώ τη 12χρονη -όπως ισχυρίζεται η ίδια- την προσέγγισε μέσω του μαστροπού και βιαστή της, Ηλία Μίχου, δίνοντάς την κατόπιν και σε φίλο ή φίλους του.

Δεύτερος κύκλος

Από εδώ ξεκινά ο δεύτερος κύκλος της αστυνομικής έρευνας για το «καρνέ του Μίχου», τους πελάτες δηλαδή που αποκτούσε αδιαμεσολάβητα, εκτός μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τα ονόματα της 14χρονης κόρης του επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων και της συνομήλικης φίλης της δεν περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα των 200 -ως φημολογείται- παιδεραστών και των 30-40 ανηλίκων, καθώς οι δυο τους δεν είχαν καμία άλλη επαφή με τον οποιονδήποτε σε τέτοιο επίπεδο. Ως εκ τούτου, ο κατηγορούμενος για προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ερευνάται για το εύρος της σχέσης συνεργασίας με τον προφυλακισμένο Μίχο και τους έτερους συνεργούς.

Άνοιξαν στόματα

Περίοικοι φαίνεται να μίλησαν πολύ συγκεκριμένα για τη λειτουργία του κυκλώματος, τα κασέ (ο 63χρονος είχε πάνω του 600 ευρώ), την κατάσταση των θυμάτων μετά τις σεξουαλικές βιαιότητες, τις απειλές, ενίοτε τους ξυλοδαρμούς και την προστασία-κάλυψη που τους παρεχόταν από σχετιζόμενους με οίκους ανοχής στην Κεραμεικού, τη Λεωνίδου και τη Μ. Αλεξάνδρου στο Μεταξουργείο. Ενέπλεξαν, δε, και μερικούς από τους 33 συλληφθέντες του Κολωνού που μπαινόβγαιναν στα ξενοδοχεία με τη 12χρονη και άλλα ανήλικα (αγόρια, κορίτσια).

Το παρελθόν

Πρόσφατα, μια ηλικιωμένη κυρία, την οποία είχε βιάσει το 1998 ο 63χρονος, ανέφερε ότι όχι μόνο τον είχε μηνύσει τότε, αλλά και πως ο πατέρας του της είχε προσφέρει χρήματα για να αποσύρει τη μήνυση. Στη διάρκεια της εβδομάδας η αρμόδια Διεύθυνση Ασφαλείας «έλαβε πολλές κλήσεις για την περίπτωσή του», χωρίς να δίδονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

Από το επιτόπιο ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών» ξεχωρίζει η επισήμανση ότι η καφενειακή παρέα του δράστη (παραδέχθηκε τις πράξεις του) σύχναζε παλιά στους κινηματογράφους προβολής ταινιών ερωτικού περιεχομένου, όπως το «Σταρ», το «Κοσμοπόλιτ», το «Αβέρωφ» και το σινέ «Κεραμεικός», αναζητώντας εκεί ερωτικούς συντρόφους και μαστροπούς, από τους πολλούς της εποχής.

«Τον ξεβράκωσαν»

«Τον είχαμε δει κι άλλες φορές δαρμένο, ενώ μια φορά έναν τον είχαν ξεβρακώσει επειδή τραβούσε από το χέρι ένα παιδί προς το ξενοδοχείο», σημειώνουν, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η μάστιγα της παιδοφιλίας, αντί να περιοριστεί, αυξάνεται ανησυχητικά ένεκα της καθολικής και ανεξέλεγκτης εξάπλωσης των ιντερνετικών ραντεβού και της εκπόρνευσης αλλοδαπών πολύ νεαρής ηλικίας.

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικα στις 17 Ιουνίου 2023.