Αδίστακτοι απατεώνες προσποιούνταν τους τεχνικούς ηλεκτρικού ρεύματος, έμπαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων και τα ξάφριζαν. Η σπείρα που αποτελούνταν από 8 μέλη ευτυχώς έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Η μέθοδός τους ήταν να μπαίνουν σε σπίτια και να προσποιούνται ότι είναι τεχνικοί ηλεκτρικού ρεύματος, ένας από αυτούς να απασχολεί τους ιδιοκτήτες ενώ οι υπόλοιποι εξαφάνιζαν ό,τι έβρισκαν μέσα στο σπίτι.

Το MEGA φέρνει στο φως ένα βίντεο-ντοκουμέντο με την δράση τους. Εντρομη, η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του σπιτιού προσπαθεί να διώξει τους επίδοξους ληστές.

 «Φύγε τώρα, καλώ την αστυνομία»

Στο βίντεο ντοκουμέντο του MEGA, καταγράφεται καρέ καρέ η δράση της αδίστακτης σπείρας που εξάρθρωσε η ασφάλεια βορειοανατολικής Αττικής. Προσποιούνταν τους τεχνικούς εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας και ξάφριζαν τα σπίτια ηλικιωμένων.

Ο 57χρονος αρχηγός της συμμορίας προσπαθεί να απασχολεί συνεχώς τον ηλικιωμένο ώστε οι συνεργοί του να έχουν τον χρόνο να ψάξουν για χρήματα και τιμαλφή.

Η σύζυγος του 92χρονου μπαίνει στο σπίτι λίγα λεπτά πριν καταλάβουν ότι αυτή και ο άντρας της έχουν πέσει θύματα ληστείας.

Η δράση τους

Η συμμορία αποτελούνταν από 8 άτομα με διακριτούς ρόλους. Στόχος τους ήταν να πείθουν τα υποψήφια θύματα ότι υπάρχει κάποια τεχνική βλάβη στο σπίτι τους και να μπαίνουν μέσα χωρίς να γίνονται αντιληπτές οι προθέσεις τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα έχει διαπράξει τουλάχιστον 13 κλοπές με τη λεία της να ξεπερνάει τις 90.000 ευρώ. Χτυπούσαν κυρίως πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, ενώ πάντα φαίνεται ένα από τα μέλη τους να περιμένει έξω από τα διαμερίσματα προκειμένου να κρατάει τσίλιες.

Η ασφάλεια βορειοανατολικής Αττικής πέρασε χειροπέδες σε 8 άτομα, ενώ η σπείρα φαίνεται να έχει συσταθεί τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2022.