Ολοκληρώθηκε μετά από τρεις συνεδριάσεις η κατάθεση του επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που δικάζει την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας, με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η συνεδρίαση άρχισε με μεγάλη ένταση με τον Αλέξη Κούγια να ρωτάει τον μάρτυρα για τους λόγους που έχει κατατεθεί μήνυση σε βάρος του από την οικογένεια Πισπιρίγκου.

Αλ. Κούγιας : Θα σας θυμίσω. Έχετε μία μήνυση από οικογένεια κατηγορουμένης και μία μήνυση μόνο από Δασκαλάκη. Σας κάλεσαν πριν από λίγο και δεν γίνεται να μην θυμάστε. Πείτε για να μάθουν όλοι. Να δούμε ποιος είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που θέλει να γίνει διάσημος. Έδωσε μηνύματα με κατηγορουμένη και συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Λέγεται Κουσουλός έχει προνομιακή σχέση με τον κύριο. Θυμάστε τι έλεγε η μήνυση οικογένεια κατηγορουμένης;

Αν. Ηλιάδης : Να μου το θυμίσετε.

Ο Αλέξης Κούγιας διάβασε τη μήνυση στο δικαστήριο σύμφωνα με την οποία του ο κ. Ηλιάδης παραχώρησε (11/7/22) παραχώρησε συνέντευξη στο twitter και αναφέρθηκε στα θέματα νοσηλείας της μικρής Τζωρτζίνας, λέγοντας για τη συμπεριφορά της οικογένειας Πισπιρίγκου, πως δεν επέδειξαν ενδιαφέρον για την υγεία του παιδιού.

Αλ. Κούγιας : Υπάρχει απόρρητο για εσάς;

Αν. Ηλιάδης: Οι συγγενείς της μητέρας δεν επέδειξαν κανένα ενδιαφέρον. Δε θέλησαν να με συναντήσουν.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου απαγόρευσε τον κ. Κούγια να υποβάλει ερώτηση η οποία δεν αφορούσε την υπόθεση, με τον δικηγόρο να προσφεύγει στο δικαστήριο και η προσφυγή του να απορρίπτεται. Η διαδικασία συνεχίστηκε με ερωτήσεις για τα επεισόδια της μικρής Τζωρτζίνας λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή που οδήγησαν στην εισαγωγή της αρχικά στο νοσοκομείο της Πάτρας και στη συνέχεια στη μεταφορά της στην Αθήνα.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης που κλήθηκε από την υπεράσπιση να πάρει θέση για τα επεισόδια, εξήγησε : «Ο καλύτερος γιατρός είναι αυτός που ήταν παρών και μπορεί να το περιγράψει. Επειδή αυτά τα επεισόδια μου τα έχει στείλει μητέρα και τα έχω δει πολλές φορές με μεγάλη προσοχή και τα έχω στείλει στο Μικτό Ορκωτό, μπορούμε να τα δούμε και να τα εξηγήσω. Είναι τις ημέρες που βρίσκεται το παιδάκι στην παιδιατρική. Είναι 3 βίντεο μάλιστα το ένα το έχει σβήσει συνομιλητής μου αλλά έχω κρατήσει στιγμιότυπα. Δεν είναι επιληψία, σπασμοί, καρδιακή ανακοπή, δεν είναι τίποτα. Είναι ένα παιδί που ανεβάζει σφίξεις, κορεσμός δεν είναι φυσιολογικός και το μόνιτορ μας δίνει πληροφορίες για το μισάωρο πριν επεισόδιο»

Ο Αλέξης Κούγιας επέμεινε για το εάν τα επεισόδια στις 11/4 πριν η Τζωρτζίνα υποστεί την ανακοπή τα έχει προκαλέσει η κατηγορούμενη με τον μάρτυρα να απαντά : «Αυτό δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα δεν ήταν επιληπτική κρίση». Μάλιστα, οι επίμονες ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια για τα επεισόδια προκάλεσαν την έκρηξη του μάρτυρα. «Πρώτα πάμε σε έμφραγμα, μετά σε πρόβλημα στην καρδιά, μετά σε γονίδιο, μετά σε θρομβοφιλία, σε λύκο αποφασίστε από τι πέθανε η Τζωρτζίνα και πείτε μας» είπε οργισμένος ο Ανδρέας Ηλιάδης αντιδρώντας στις επίμονες ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια για τα επεισόδια της Τζωρτζίνας με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να δείχνει την ενόχληση της αλλά τελικά να μην παίρνει το λόγο.

Ο κ. Ηλιάδης ρωτήθηκε από το συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας σχετικά με την αυξημένη τιμή τροπονίνης που είχε εμφανίσει η μικρή Τζωρτζίνα με τον μάρτυρα να απαντά πως η αυξημένη ένδειξη στις 21 Ιανουαρίου 2022 είναι ανεξήγητη.

Αλ. Κούγιας : …Έχουν προηγηθεί τέσσερα επεισόδια και λέει ότι η αύξηση της τροπονίνης είναι ανεξήγητη. Έχει μείωση κορεσμού στο 58 και είναι ανεξήγητη η ένδειξη;

Αν. Ηλιάδης : Η αύξηση της τροπονίνης οδηγεί σε ασφυκτικό επεισόδιο.

Αλ. Κούγιας : Υπονοείται ότι η τροπονίνη αφορά ασφυκτικό φαινόμενο…Θεωρείτε επεισόδια 19/1 και 20/1 δεν δικαιολογούν αύξηση τροπονίνης; Έχουμε τέσσερα επεισόδια.

Αν. Ηλιάδης : Θεωρώ ότι είναι ανεξήγητο και επιμένω ότι τα βίντεο είναι πολύ μετά.

Πρόεδρος : Αυτή η αύξηση εξηγείται;

Αν. Ηλιάδης : Η δυσπραγία της καρδιάς προκαλεί αύξηση τροπονίνης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Ιουνίου.