Ο προπονητής μπάσκετ Νίκος Σειραγάκης που καταδικάστηκε σε 401 έτη κάθειρξης, για ασέλγεια σε 36 μαθητές του δηλώνει ότι σε ενάμισι χρόνο θα βγει από τη φυλακή.

«Σε 1,5 χρόνο εκτίω την ποινή μου και βγαίνω από την φυλακή», λέει μέσα από τις φυλακές Τρίπολης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Το αίτημά του για αποφυλάκιση απορρίφθηκε, ωστόσο δηλώνει ότι θα το επαναφέρει σε δύο μήνες όπως έχει το δικαίωμα.

Ο 56χρονος προπονητής μπάσκετ που ασέλγησε κατά 36 παιδιών που τους μάθαινε το άθλημα ισχυρίζεται ότι δεν τα βίασε, παραδέχεται ότι είχε λάθος συμπεριφορά και όπως αναφέρει έχει ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία που τους προκάλεσε… «Βιαστής δεν υπήρξα… Ότι ήταν λαθεμένη η συμπεριφορά μου και ορθώς τιμωρούμαι, τιμωρήθηκα και θα τιμωρούμαι για όλη μου τη ζωή. Ας σταματήσουν ότι δεν έχει η ποινή εκδικητικό χαρακτήρα. Αυτό που μου κάνουν είναι το βασανιστήριο του τεχνικού πνιγμού. Να μου δίνουν τη δυνατότητα να πάρω ανάσα και μετά με ξαναβουτάνε μέσα στο νερό. Αποδέχτηκα την ευθύνη μου, ζήτησα συγγνώμη απ’ όσους ταλαιπώρησα. Δηλαδή θεωρείται παράλογο να ζητάω την αποφυλάκισή μου κάθε δύο μήνες όπως έχω το δικαίωμα εδώ και τρεισήμισι  χρόνια;»

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα με το οποίο ο Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε ύστερα από 12,5 χρόνια εγκλεισμού, μετά τη φυλάκισή του για 36 υποθέσεις παιδεραστίας.

Κατά του προπονητή μπάσκετ υπήρχε ανεκτέλεστη απόφαση σύλληψης, και συνελήφθη τελικά στην Νέα Ιωνία Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, τα οποία, με τη συγχώνευση, έγιναν 220. Τα πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα.