Σκηνές πανικού επικράτησαν στο Waterboom Festival στο ΟΑΚΑ, όταν, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και παιδιών, κάποιος ή κάποιοι έριξαν δακρυγόνο στις εξέδρες.

Μαρτυρίες γονέων καταγράφηκαν στο protothema, το οποίο και παρέχει οπτικοακουστικό υλικό. Επιπλέον, υπήρξαν και αναρτήσεις στις οποίες στηλίτευσαν το γεγονός.

Συγκεκριμένα, περιέγραψαν ότι, με το που έπεσε το δακρυγόνο, ο κόσμος πανικοβλήθηκε και άρχισε να τρέχει προς τις εξόδους, με κίνδυνο να ποδοαπατηθούν. Οι σεκιούριτι αντέδρασαν έγκαιρα, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, και άνοιξαν τις πύλες, προκειμένου ο κόσμος να φύγει από τον χώρο του γηπέδου και να μην συνωστιστεί.



Οι ίδιες μαρτυρίες κάνουν λόγο για ανύπαρκτους ελέγχους στις εισόδους, με αποτέλεσμα να παρεισφρήσουν άτομα τα οποία πέταξαν μέσα στον συναυλιακό χώρο δακρυγόνες ουσίες.

Ακολούθησε πανικός, καθώς τα παιδιά έτρεχαν κλαίγοντας για να προστατευτούν. Οι διοργανωτές ωστόσο δεν διέκοψαν στιγμή τη συναυλία. «Αντί να σταματήσουν το event, ο Κοψιάλης που είχε αναλάβει την παρουσίαση είπε ότι "μπορούμε να περνάμε καλά και χωρίς αυτά" και συνέχισαν τη συναυλία» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι καταγγελίες.



Σύμφωνα με άλλο γονέα, «κάποια στιγμή μερικά παιδια άναψαν καπνογόνα και τα μάτια των παιδιών άρχισαν να τσούζουν, πιθανόν και από τη ρίψη δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός. "Προσπαθούσαμε να σωθούμε" μου είπε ο γιος μου».

Στο άκουσμα των όσων συνέβησαν, πολλοί γονείς έσπευσαν στο ΟΑΚΑ, για να παραλάβουν τα παιδιά τους, ενώ στο σημείο μετέβησαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.







Κατά πληροφορίες, υπήρξε λιποθυμικό επεισόδιο 17χρονου. Ο νεαρός παρελήφθη από τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ από τον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη και μεταφέρθηκε στο Γεννηματάς.







Πηγή: protothema.gr