Παρέμβαση για την υπόθεση του 6χρονου που δεν έβρισκε αξονικό τομογράφο έκανε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής, που έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η προκαταρκτική εξέταση θα αφορά στο να διακριβωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της παράβασης καθήκοντος που κυρίως αφορά τις ευθύνες του δημοσίου νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε το παιδί.

Τι συνέβη

Όλα έγιναν όταν ο 6χρονος τραυματίστηκε με το πατίνι του κι άρχισε να αιμορραγεί από το αυτί. Συνοδευόμενος από τους γονείς του, περιφερόταν στα νοσοκομεία με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Αρχικά το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ωστόσο ο τομογράφος ήταν χαλασμένος. Οι γιατροί αποφάσισαν να διακομιστεί στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», ωστόσο εκεί ο τομογράφος δεν έχει πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν πήραν την ευθύνη.

Το παιδί επέστρεψε στο Ιπποκράτειο και εκεί αποφάσισαν πως θα πρέπει να πάει σε ιδιωτική κλινική με έξοδα του νοσοκομείου για να γίνει η αξονική τομογραφία. Το παιδί αιμορραγούσε για περίπου 3 ώρες και είχε κάκωση στο λιθοειδές οστό, ενώ τώρα είναι καλά στην υγεία του.