Με πλοία, αεροπλάνα και αυτοκίνητα αναχωρούν οι ετεροδημότες για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, προκειμένου να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιουνίου.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής αυξάνεται σταδιακά η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας, εκεί όπου, όσο περνά η ώρα, οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες ισχύει η ελεύθερη διέλευση στα διόδια για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, ενώ οι ψηφοφόροι θα περνούν από τα διόδια χωρίς να πληρώνουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου μέχρι και τις 8 το πρωί της Δευτέρας.

Την ίδια στιγμή, με 90% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά, όπου μόνο σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνολικά 20 αναχωρήσεις με τελικό προορισμό τις Κυκλάδες, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Την ίδια στιγμή, 14 πλοία θα αναχωρήσουν σήμερα από τη Ραφήνα και 11 από το Λαύριο.

Αύξηση αναμένεται να παρουσιάσει και η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από ταξιδιώτες που αναχωρούν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Γεμάτα αναχωρούν τα ΚΤΕΛ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε ό,τι αφορά τα ΚΤΕΛ, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν 20 δρομολόγια για Θεσσαλονίκη, με την πληρότητα να αγγίζει το 100%. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 300 δρομολόγια, ενώ σήμερα και αύριο, Σάββατο, ο ημερήσιος αριθμός αναμένεται να είναι μεγαλύτερος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση το επόμενο διήμερο θα είναι ίδια με αυτή των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυξημένη είναι σήμερα η κίνηση και στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Το μεσημέρι αναχώρησαν γεμάτα δύο λεωφορεία για Έβρο, για Αλεξανδρούπολη και Καβάλα. Η πληρότητα των λεωφορείων σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει το 100%, ενώ θα μπουν και έκτακτα δρομολόγια ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στον τόπο καταγωγής τους, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.


Τα μέτρα της Τροχαίας

Στο μεταξύ, αυξημένα είναι από σήμερα τα μέτρα της Τροχαίας, ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά από σήμερα έως και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου και θα κορυφωθούν τις ώρες και ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου των οχημάτων από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας».

Οι οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. συνιστά στους πολίτες:

Πριν ταξιδέψουν, να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.

Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.

Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.

Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.

Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.