Σε πολύ σημαντικό και εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης του Ανόβερο της Γερμανίας αεροδιακομίζεται αυτή τη στιγμή από τη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Λάρισας ο 20χρονος Γεράσιμος, ο οποίος είναι ο μοναδικός επιζών επιβάτης του πρώτου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας η οποία είχε τη φρικτή και μαζικά θανατηφόρα σύγκρουση με άλλη αμαξοστοιχία στα Τέμπη σύγκρουση, η οποία είχε βυθίσει στη θλίψη και τον σπαραγμό το πανελλήνιο. 

Μετά από περισσότερες από 100 ημέρες νοσηλείας του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας, ο 20χρονος βαριά πολυτραυματίας, Γεράσιμος, έχει ήδη αρχίσει να δείχνει μία αρχόμενη διαδικασία επαφής του με το περιβάλλον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κατάστασή της υγείας του δεν παραμένει ακόμη ιδιαιτέρως σοβαρή και βαριά.

Η αεροδιακομιδή

Μάλιστα, στις 2 μ.μ. έχει προγραμματισθεί η απογείωση της αεροπορικής πτήσης, η οποία θα μεταφέρει επίσης τους γονείς του 20χρονου Γεράσιμου από τη Θεσσαλονίκη στο Ανόβερο της Γερμανίας, ενώ στην πτήση, με την οποία αεροδιακομίζεται αυτή τη στιγμή ο 20χρονος Γεράσιμος στο Ανόβερο, επιβαίνει επίσης ο αδελφός του βαριά πολυτραυματία.