Μακριά από την παραλία Αστρίδα της Θάσου, στην οποία τουρίστρια έπαθε ανακοπή, βρισκόταν το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί που λειτουργεί, αφού είχε κληθεί για άλλο συμβάν. Συγκεκριμένα, διένυσε μια απόσταση 30 χιλιομέτρων, ώστε να φτάσει στο σημείο, σε 51 λεπτά και η τουρίστρια κατέληξε. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το thesstoday, επί 40 λεπτά, τέσσερις Ρουμάνοι τουρίστες προσπαθούσαν να επαναφέρουν τη γυναίκα κάνοντας της ανάνηψη, χωρίς όμως επιτυχία.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων ΕΚΑΒ Καβάλας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζόμενων ΕΚΑΒ, Κώστας Τσιτσιλικάκης, μιλώντας στο τοπικό Μέσο τόνισε: «Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι ελλείψεις. Το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού βρισκόταν σε άλλο περιστατικό, στην ίδια περίπου περιοχή και επέστρεφε εκείνη την ώρα στο Κέντρο Υγείας. Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Αστρίς για την τουρίστρια, όμως ήταν αργά. Μιλάμε για μια απόσταση 30 χιλιομέτρων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν η αλυσίδα ζωής λειτουργούσε εύρυθμα, ενδεχομένως να είχε αποφευχθεί αυτός ο θάνατος. «Όταν πρόκειται για ανακοπή -και επειδή είναι νέο το άτομο- πιθανολογώ ότι ενδεχομένως να είχε καλύτερη εξέλιξη, θα υπήρχαν, δηλαδή, καλύτερες προϋποθέσεις να επιβιώσει. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι είμαστε εκπαιδευμένοι, αλλά δυστυχώς οι ελλείψεις είναι πολύ σοβαρές», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι από τα τέσσερα ασθενοφόρα στη Θάσο, ουσιαστικά λειτουργεί μόνο το ένα.

«Στο νησί υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα εκ των οποίων λειτουργεί μόνο το ένα λόγω έλλειψης προσωπικού. Την Παρασκευή μιλήσαμε με τον δήμαρχο Θάσου, τον ενημερώσαμε για τα προβλήματα, για την άμεση πρόσληψη 10 διασωστών για να υπάρχει δεύτερο ασθενοφόρο στο νησί και για άλλα διαδικαστικά θέματα, όπως βάσεις. Δηλαδή το δεύτερο επανδρωμένο ασθενοφόρο θα θέλαμε να στεγαστεί σε μια άλλη πλευρά του νησιού, ώστε να καλύψουμε και την άλλη πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο, θα απλώναμε τις υπηρεσίες μας και θα είχαμε πολύ καλύτερη ανταπόκριση στα επείγοντα περιστατικά» επεσήμανε.