Μια περίεργη υπόθεση εκτυλίχθητε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, με αίσιο ωστόσο τέλος για έναν 49χρονο. Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη δευτεροβάθμιο δικαστήριο κήρυξε αθώο έναν 49χρονο που ήταν στη φυλακή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων φίλων των παιδιών του. Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο τον αθώωσε κατά πλειοψηφία 4 έναντι 3 για βιασμό και ασέλγεια ανηλίκων.

Ο 49χρονος άνδρας από τη Θεσσαλονίκη είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 25ετή κάθειρξη για σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων ανηλίκων κοριτσιών, φίλων των παιδιών του. Ο κατηγορούμενος από την ανάκριση κιόλας επέμενε ότι είναι αθώος, αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, όπως έπραξε και στο πρώτο δικαστήριο.

Την Τρίτη, 27 Ιουνίου το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε αθώο κατά πλειοψηφία 4 έναντι 3 και με σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέα της έδρας. Την ενοχή του ζήτησαν ο πρόεδρος του Εφετείου και δύο ένορκοι.

Στο άκουσμα της απόφασης ο κατηγορούμενος ξέσπασε σε κλάματα, καθώς είναι ήδη δύο χρόνια στις φυλακές.

Όπως σημειώνει το Voria.gr, ο 49χρονος είχε κατηγορηθεί ότι από το 2015 έως το 2019 εκμεταλλευόταν την απουσία των παιδιών του και κατά διαστήματα ασελγούσε σε τέσσερις ανήλικες φίλες τους, ηλικίας από 6 έως 12 χρόνων, στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Καταγγέλθηκε από τη μητέρα της μίας ανήλικης και η έρευνα επεκτάθηκε και στα άλλα παιδιά που κατέθεσαν παρουσία παιδοψυχολόγου, όπως αναπτύχθηκε στο δικαστήριο. Έτσι, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Απρίλιο του 2022 τον είχε καταδικάσει για «βιασμό και γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων», χωρίς μάλιστα να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.