Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες στιγμές της Αναστάζια στην Κω, πριν τη δολοφονία της, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ προβλήθηκε βίντεο, στο οποίο φαίνονται ο o 32χρονος από το Μπαγκλαντές και η 27χρονη να επιβαίνουν στη μηχανή του, το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2023, δηλαδή τότε που την είδαν για τελευταία φορά



Το ρολόι της κάμερας δείχνει 00:08:16 μεσάνυχτα της Τρίτης, αλλά, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, πάει μία ώρα και εννέα λεπτά μπροστά. Συνεπώς, η πραγματική ώρα που έχουν καταγραφεί οι εικόνες είναι 22:58:16.

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., Γιάννη Κατσιαμάκα, που είχε πει ότι από την ανάκτηση δεδομένων που έγινε στα εγκληματικά εργαστήρια προέκυψε ότι ο δράστης είχε κάνει αναζήτηση στη Google πώς να σβήσεις ίχνη από πτώμα.

«Τι έψαχνε δηλαδή; Να βρει τρόπο να εξαφανίσει τα ίχνη του πάνω στη νεκρή κοπέλα ή να ταυτοποιηθεί (η σορός της) όσο πιο δύσκολα γίνεται. Είχε κόψει από ένα δάχτυλο σε κάθε χέρι. Αυτό είναι σοκαριστικό», είχε δε συμπληρώσει.

Ο κ. Κατσιαμάκας είχε υπογραμμίσει ότι η κίνηση αυτή για τον δράστη υποδηλώνει πως δεν διακατεχόταν από κανένα συναίσθημα απέναντι στη νεκρή κοπέλα.

Παραμένει κρατούμενος ο Μπαγκλαντεσιανός

Αρνήθηκε νωρίτερα τις κατηγορίες για αρπαγή, βιασμό και ανθρωποκτονία ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές ενώπιον της ανακρίτριας στην Κω. 

Μετά την απολογία, η ανακρίτρια διέταξε την προσωρινή κράτησή του. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της δικηγόρου του 32χρονου κ. Αθηνάς Φουντωτού στην ΕΡΤ, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές δεν παραδέχθηκε καμία από τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις της Ανακριτριας.

Παράλληλα, η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, διά του δικηγόρου της, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας εις βάρος του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, για το έγκλημα που φέρεται να έχει διαπράξει εις βάρος της Αναστάζια.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η Αστυνομία φαίνεται να έχει «δέσει» με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της την υπόθεση, αφού έγινε έρευνα στα στίγματα που έδωσαν τα κινητά τηλέφωνα τόσο του 32χρονου όσο και της άτυχης 27χρονης Αναστάζια. Στην συνέχεια αξιοποιήθηκαν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας δυο παρακείμενων σπιτιών. Μέχρι στιγμής ο 32χρονος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.


Πάντως, υπάρχει και πρότερο βίντεο, στο οποίο φαίνεται η αδικοχαμένη 27χρονη Αναστάζια από την Πολωνία να ανεβαίνει στο μηχανάκι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές έφερε στην επιφάνεια η εκπομπή «T-live». 

Η αλληλουχία των γεγονότων που αναδεικνύονται φέρνει την Αναστάζια να βγαίνει από μίνι μάρκετ, να την πλησιάζει μια παρέα Ασιατών, πιθανολογούμενα από το Πακιστάν, και έπειτα να συζητά με τον 32χρονο βασικό ύποπτο για τη δολοφονία της, μέχρι να ανέβει στο μηχανάκι του και να φύγουν, στρίβοντας αριστερά. 

Το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του 32χρονου έδειξε ότι το βράδυ της δολοφονίας κινήθηκε στην ευρύτερη περιοχή, όπου εντοπίστηκε η σορός της 27χρονης. Το ίδιο έδειξε και εκείνο του κινητού της 27χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας διαπίστωσαν ότι ο 32χρονος προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη των κινήσεών του από το κινητό, το οποίο φέρεται να έβαζε σε λειτουργία πτήσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για τον λόγο αυτό, φέρεται να έψαχνε στο διαδίκτυο εφαρμογές που διαγράφουν από το κινητό τις διαδρομές που έχει κάνει κάποιος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου, ο κατηγορούμενος έψαχνε στο youtube «πώς θα σβήσω τα ίχνη πτώματος» και «πώς θα κρύψω ένα πτώμα».



Λόγω της προχωρημένης σήψης της σορού, η ιατροδικαστική έκθεση φαίνεται ότι λειτούργησε συμπληρωματικά. Στο «T-live» μίλησε αποκλειστικά ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, που συνέταξε την έκθεση, ξεκαθαρίζοντας πως η άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του 32χρονου για βιασμό δεν στηρίχτηκε σε κάποιο δικό του εύρημα.

«Κινηθήκαμε περισσότερο με ενδείξεις. Δεν βρέθηκε κανένα παλαμικό αποτύπωμα. Δεν ήταν κομμένα τα δάχτυλά της. Η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη. Με παρατηρήσεις και σχόλια, όμως, που υπάρχουν στην έκθεσή μου, μπορεί να υποστηριχθεί η υπόθεση του στραγγαλισμού. Η άσκηση της ποινικής δίωξης για βιασμό δεν στηρίχθηκε σε κάποιο δικό μου εύρημα. Σίγουρα όχι. Όλες οι κατηγορίες και όλη η υπόθεση είναι μία συνολική εικόνα που έχει σχηματιστεί από ενδείξεις, αποδείξεις και μικρά, μικρά στοιχεία από τον καθένα μας που συνελέγησαν και εκτίμησε η εισαγγελέας» σχολίασε..