Στα «δίχτυα» της Οικονομικής Αστυνομίας έπεσαν ένας άντρας και μια γυναίκα για διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται για επεμβάσεις αισθητικής.

Η επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (26/06), σε περιοχή της Αττικής και συνελήφθησαν μία γυναίκα και ένας άνδρας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η συλληφθείσα τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2019 δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση των εν λόγω μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων τύπου botox και σκευασμάτων υαλουρονικού οξέως καθώς και μη πιστοποιημένων μασκών αισθητικής προσώπου.

Στην παράνομη αυτή δραστηριότητα ο άλλος συλληφθείς είχε ενταχθεί σχεδόν πριν από ένα μήνα και είχε τον ρόλο του διανομέα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εισήγαγαν τα προϊόντα από την Τουρκία και την Πολωνία με δέματα, μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών ή αυτοπροσώπως, τα αποθήκευαν σε χώρο σε περιοχή της Αττικής και τα διαφήμιζαν μέσω σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που διατηρούσε η γυναίκα.

Στο πελατολόγιο τους άνηκαν πολλά ιατρεία και κέντρα αισθητικής σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η παράδοση των σκευασμάτων γινόταν απ’ ευθείας ή με αποστολή δεμάτων. Τα χρήματα της πληρωμής λαμβάνονταν είτε χέρι με χέρι είτε μέσω αντικαταβολής.

Κατά την διάρκεια της έρευνας σε αποθήκη και σε ένα σπίτι η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε:

226 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα (botox, σκευάσματα υαλουρονικού οξέως κ.α.),

160 συσκευασίες μασκών αισθητικής,

910 ευρώ και

πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Η συνολική αξία των φαρμάκων υπολογίζεται στα 40.000 ευρώ. Επίσης, τα σκευάσματα δεν θεωρούνται ασφαλή και αποτελούν κίνδυνο για τον χρήστη τους και στάλθηκαν στον Ε.Ο.Φ. για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν εχτές (27/06) στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.