Διαστάσεις βεντέτας αρχίζει να παίρνει η αντιπαλότητα μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά στη Χαλκίδα. Όλα ξεκίνησαν πρωί του Σαββάτου (24/6), όταν λίγο πριν τις 10 το πρωί, 53χρονος εισέβαλε στο σπίτι 55χρονου, στη Χαλκίδα χτυπώντας τον στο κεφάλι με τα χέρια και με άγνωστο αντικείμενο σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε το ίδιο το μεσημέρι στην αστυνομία, από το θύμα της επίθεσης που είναι παντρεμένος με συγγενή του 53χρονου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας είχαμε επίσης τον εμπρησμό δύο πρόχειρων καταλυμάτων – κατοικιών στον συγκεκριμένο καταυλισμό, που έθεσε σε κίνδυνο όχι μόνο τα παραπήγματα του καταυλισμού, αλλά και ολόκληρη τη συνοικία, λόγω της πυκνής βλάστησης.

Αυτό που δεν είχε γίνει γνωστό, είναι ότι το ίδιο απόγευμα είχαμε τροχαίο «ατύχημα» με την εμπλοκή τριών ΙΧΦ με Ρομά στη Νέα Αρτάκη, που κατέληξε σε… δυστύχημα και όλα συγκλίνουν στο ότι ήταν προμελετημένο!

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ του LamiaReport κατέγραψε ότι ΙΧΦ με οδηγό 37χρονο που κινούνταν στην κεντρική λεωφόρο με κατεύθυνση προς Ψαχνά, εμβολίστηκε και συγκρούστηκε μετωπικά με δύο άλλα ΙΧΦ που κινούνταν αντίθετα, με αποτέλεσμα το σοβαρότατο τραυματισμό του. Δυστυχώς ο 37χρονος λίγο αργότερα κατέληξε από τα τραύματά του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και ήταν η αφορμή του νέου κύκλου βίας που ακολούθησε. Η κηδεία του 37χρονου έγινε την Τρίτη (27/6).

Η Ασφάλεια Χαλκίδας φαίνεται να συνέδεσε τα περιστατικά και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αστυνομικές υπηρεσίες που κατέγραψαν τα λοιπά συμβάντα, σχημάτισε δικογραφία για ανθρωποκτονία σε βάρος τριών Ρομά ηλικίας 55, 27 και 24 ετών, που φέρεται ότι επέβαιναν στα δύο άλλα ΙΧΦ που εμβόλισαν το αγροτικό του άτυχου 37χρονου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας.