Φωτιά καίει σε δασική περιοχή έκταση στην περιοχή Κυμισάλα Ρόδου. Ήδη με τις φλόγες «παλεύουν» τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις προκειμένου να αποτραπεί η επέκταση της σε πευκοδάσος της περιοχής, το οποίο μέχρι σήμερα έχει γλιτώσει από την πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε στα Σιάννα κοντά στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής και επεκτείνεται προς το δάσος της Κυμισάλας.

Στην περιοχή επιχειρούν τρία εναέρια μέσα πυρόσβεσης και με επίγειες δυνάμεις, ενώ συμμετέχουν και εθελοντικές ομάδες, δυνάμεις της πολιτικής προστασίας του δήμου και της περιφέρειας με σκοπό να οριοθετηθεί το συντομότερο δυνατό η φωτιά και να αποτραπεί η καταστροφή του πευκοδάσους.

Η ομάδα σε ετοιμότητα λόγο συμβάντος στην περιοχή κιμισαλας όπως μας ενημέρωσε φίλος της ομάδας

Δημοσιεύτηκε από Εθελοντικη Ομαδα Αντιμετωπισης Καταστροφων Σαλακου στις Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023

«Προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε»

«Η φωτιά είναι ανάμεσα στην περιοχή Βασιλικός και στην Κυμισάλα. Προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε στην κορυφογραμμή για να μη φτάσει μέχρι κάτω στα αμπέλια και επεκταθεί περαιτέρω. Βοηθούν σημαντικά τα εναέρια μέσα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Νεκτάριος Φλοσκάκης ο οποίος βρίσκεται στον τόπο του συμβάντος.

Σύμφωνα το rodiaki.gr φωτιά φαίνεται να κατευθύνεται προς την περιοχή της Κυμισάλας, σε περιοχή όπου υπάρχει αντιπυρική ζώνη, γεγονός ιδιαίτερα αισιόδοξο.

Στο σημείο μεταβαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου αλλά και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κ. Νικήτας Βενιός.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Ευστρατίου τα εναέρια μέσα θα ενισχυθούν με δύο ελικόπτερα ένα από τη Σάμο και ένα από την Κρήτη.

Σύν Δύο ελικόπτερα ένα από Σάμο και ένα από Κρήτη έχουν ξεκινήσει

Δημοσιεύτηκε από Χρήστος Ευστρατίου στις Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023