Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται το 4χρονο κορίτσι που δέχτηκε τέσσερα τσιμπήματα από οχιά.

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι βρισκόταν με τη γιαγιά του στο κοιμητήριο του χωριού και έπαιζε, ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα έκανε εργασίες καθαρισμού.

Την ώρα που πήγε να πιάσει το φαράσι, το φίδι βγήκε μέσα από τα χόρτα και της κατάφερε τέσσερα τσιμπήματα στο χέρι.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου της χορηγήθηκε αντιοφικός ορός, ωστόσο η 4χρονη παρουσίασε και αλλεργική αντίδραση.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου οι γιατροί εκεί έκριναν κρίσιμη την κατάστασή της και ζήτησαν να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA o Χρήστος Τζελέπης, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, το κοριτσάκι βρίσκεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και δεν έχει διασωληνωθεί.

«Απ’ ό,τι φαίνεται το κοριτσάκι ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή, γιατί είναι σε σταθερή και καλή κατάσταση. Ελπίζουμε ότι θα πάει καλύτερα», δήλωσε.

Όπως ανέφερε ο κος Τζελέπης, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, καθώς το νοσοκομείο διαθέτει εξειδικευμένες κλίνες ΜΕΘ.

«Πολλές φορές όταν οι κλίνες είναι γεμάτες – και το είδαμε σε πολλές περιπτώσεις στον κοροναϊό – γίνονται διακομιδές στην Αθήνα και αλλού», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του 4χρονου κοριτσιού, καθώς το παιδί ανταποκρίθηκε στη φαρμακευτική αγωγή.