Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο της Κρήτης εχτές το πρωί (29/06), μετά από καταγγελίες για παράνομη χρήση όπλων και κλοπή αρχαιοτήτων. 

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, αστυνομικές δυνάμεις από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων, την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο άνδρες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί Αρχαιοτήτων και ζωοκλοπής. Επιπλέον, διερευνήθηκε μια υπόθεση κλοπής οχήματος, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον ενός από τους συλληφθέντες και ακόμα ενός άνδρα.

Το «οπλοστάσιο»

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην κατοικία των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να κατασχέσουν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. Ανάμεσα στα κατασχεθέντα αντικείμενα συμπεριλαμβάνονται: 3 πολεμικά τυφέκια με 7 γεμιστήρες, 2 πιστόλια με 2 γεμιστήρες, 2 κυνηγετικά όπλα, 275 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 62 κάλυκες, μια ξιφολόγχη, 10 μαχαίρια διαφόρων μεγεθών, ένας ανιχνευτής μετάλλων, αρχαίο νόμισμα, μια κροτίδα, 2 θήκες πιστολιού και ένα τσαντάκι μέσης με σετ καθαριστικών πιστολιού.

Σύμφωνα με πηγές, η προανάκριση της υπόθεσης διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.