Τα επίσημα γενέθλια του βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου ΙΙΙ γιορτάστηκαν στην Κρήτη την Πέμπτη 29 Ιουνίου στη διάρκεια μιας πολύ όμορφης βραδιάς με άρωμα Ελλάδας και Βρετανίας που διοργάνωσε η Βρετανική Πρεσβεία στο Ερευνητικό Κέντρο Κνωσού της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, στη Βίλα Αριάδνη στο Ηράκλειο, παρουσία του Πρέσβη κ. Μάθιου Λοτζ.

Ο βασιλιάς Κάρολος ακολουθεί την παράδοση της μητέρας του Ελισάβετ, ορίζοντας την 17η Ιουνίου επίσημη ημέρα εορτασμού των γενεθλίων του, που είναι στην πραγματικότητα τον Νοέμβριο.

Ήταν η πρώτη φορά που επίσημα γενέθλια εορτάζονται εκτός Πρεσβείας, σε συνεργασία με το Βρετανικό Υποπροξενείο Κρήτης.

Στην ομιλία του, σε αγγλικά και άψογα ελληνικά, ο κ. Λοτζ επισήμανε, μεταξύ άλλων, τους στενούς δεσμούς που συνδέουν τον βασιλιά Κάρολο με την Ελλάδα, με την οποία διατηρεί μια ιδιαίτερη σχέση και ειδικότερα την Κρήτη, την οποία έχει επισκεφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη αυτήν του Μάιου του 2018.

Υπογράμμισε επίσης ότι η βρετανική πρεσβευτική κατοικία στο Κολωνάκι στεγάζεται στην πρώην οικία που κατασκεύασε για τον Ελευθέριο Βενιζέλο η σύζυγός του Έλενα Σκυλίτση.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Δ/ντρια της Βρετανικής Σχολής Αθηνών Ρεμπέκα Σουίτμαν. Ακολούθησε πρόποση, το κόψιμο της γενέθλιας τούρτας, ενώ ο Πρέσβης φάνηκε ιδιαίτερα προσιτός και χαλαρός με τους προσκεκλημένους του, χωρίς να αρνηθεί ούτε μία… selfie στους δεκάδες παριστάμενους.

ezgif_com-webp-to-jpg__3_
ezgif_com-webp-to-jpg__1_
ezgif_com-webp-to-jpg


Πηγή: creta24.gr