Δερματολόγοι και κέντρα αισθητικής έκαναν ενέσεις με «μαϊμού» μπότοξ και υαλουρονικά  που τα εισήγαγε από την Τουρκία και την Πολωνία χωρίς κανένα παραστατικό και χωρίς να έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ, 54χρονη που έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες γυναικών που μετά από ενέσιμες θεραπείες είδαν αντί βελτίωση… παραμόρφωση!

Περισσότερα από 70 κέντρα αισθητικής και ιατρεία σε όλη την Ελλάδα συγκαταλέγονται στο πελατολόγιο της 54χρονης επιχειρηματία που συνελήφθη γιατί εμπορευόταν μαϊμού botox και υαλουρονικά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι πελάτες της γνώριζαν πως αγοράζουν μη εγκεκριμένα σκευάσματα που μπορεί να είναι επικίνδυνα, καθώς οι συναλλαγές γίνονταν χωρίς κανένα παραστατικό.

Σε έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας σε αποθήκη που διατηρούσε στο Χαλάνδρι κατασχέθηκαν μεταξυ άλλων:

-226 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα botox και υαλουρονικού οξέος
-160 συσκευασίες μασκών αισθητικής
-3.910 ευρώ
-πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Όπως διαπιστώθηκε τα μαϊμού botox διαφημίζονταν στα social media και στην ιστοσελίδα της 54χρονης. Οι επαγγελματίες αισθητικοί επισημαίνουν πάντως ότι οι πελάτες των κέντρων θα πρέπει να αναζητούν την άδεια λειτουργίας του χώρου, καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ο έλεγχος των σκευασμάτων εάν είναι εγκεκριμένα και γνήσια γίνεται από τον κωδικό ασφαλείας που φέρουν στη συσκευασία.