Αποφασισμένοι να αγγίξουν τα όνειρά τους είναι οι «πρώτοι των πρώτων» των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Μιλούν για τους στόχους τους, αλλά και τις θυσίες που έκαναν για να αποκτήσουν την πολυπόθητη φοιτητική ιδιότητα και μάλιστα με πρωτιές.

«Είμαι περήφανη και δικαιωμένη»

«Πρώτη των πρώτων» αναμένεται να είναι η Ζωή Λουκά, που αποκάλυψε ότι το συστηματικό διάβασμα ήταν αυτό που τη βοήθησε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Με 19,7 Έκθεση, 20 Βιολογία, 19,6 Χημεία, 20 Φυσική συγκέντρωσε 19.826 μόρια και αποδίδει την επιτυχία της στη μελέτη και νιώθει δικαιωμένη.

«Ήταν κάτι απρόσμενο, είμαι περήφανη και δικαιωμένη», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η αριστούχος μαθήτρια. Τόνισε ακόμη ότι: «Θέλω να μπω στην Ιατρική με ανοιχτό μυαλό, ώστε να βρω αυτό που μου ταιριάζει στην κλίση μου. Ό,τι και αν κάνω θέλω να συμβάλω ώστε να κάνουν κάποιου τη ζωή λίγο καλύτερη», επεσήμανε η «πρώτη των πρώτων» στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

«Δεν μου ταίριαξε το Μαθηματικό και αποφάσισα να σπουδάσω Οικονομικά»

Μία ιδιαίτερη ιστορία είναι αυτή του Μανώλη Καρακατσάνη, ο οποίος, αν και δευτεροετής φοιτητής στο Μαθηματικό Αθήνας, σχολή της πρώτης επιλογής του, αποφάσισε να δώσει εκ νέου Πανελλαδικές. Όπως λέει στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «δεν μου ταίριαξε το Μαθηματικό και αποφάσισα να αλλάξω και Πεδίο για να σπουδάσω Οικονομικά». Ο 20χρονος Μανώλης συγκέντρωσε 19.115 μόρια στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο αυτή τη φορά και θα σπουδάσει Διοίκηση Επιστημών και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αυτή η φορά, παρά την αλλαγή Πεδίου τού φάνηκε ευκολότερη και αποδεικνύεται ότι όλα είναι πιθανά αν υπάρχει η θέληση για σπουδές.

Η χρονιά των διδύμων

____________2023-07-02__10_46_20___

Δίδυμη επιτυχία στη Γαστούνη, καθώς τα αδέλφια Πέτρος και Χαράλαμπος πέτυχαν στις Πανελλαδικές. Ο Πέτρος και ο Χαράλαμπος Κοτσέτας, από το Γενικό Λύκειο Γαστούνης, κατάφεραν να αριστεύσουν στις φετινές Πανελλαδικές και να κάνουν μαζί τα όνειρά τους πραγματικότητα. Ο Πέτρος Κοτσέτας, με 18.680 μόρια, και ο Χαράλαμπος Κοτσέτας, με 17.480 μόρια, έχουν επιλέξει επιστήμες Υγείας και όπως είπαν στην εφημερίδα «Πατρίς», μετά την επιτυχία τους είναι ικανοποιημένοι και ευτυχείς που κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους και ευχαρίστησαν όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό τους σε αυτήν την προσπάθεια και κυρίως τους γονείς τους.

«Νιώθω πολύ ευχαριστημένος, διότι κατάφερα να πετύχω τους στόχους μου. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τους καθηγητές του σχολείου μου όσο και τους καθηγητές που μου έκαναν ιδιαίτερα μαθήματα, καθώς και τους γονείς μου. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά που έδωσαν Πανελλήνιες και πάντα επιτυχίες», λέει ο Πέτρος.

«Ευχαριστώ τους καθηγητές μου, του σχολείου και των ιδιαιτέρων, καθώς επίσης και τους γονείς μου που ήταν συνοδοιπόροι στην προσπάθεια αυτή», ανέφερε ο Χαράλαμπος.

Δίδυμα αδέρφια από τις Σέρρες κατάφεραν να θριαμβεύσουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023, συγκεντρώνοντας πάνω από 19.000 μόρια ο καθένας.

Η Δήμητρα Μπούσιου συγκέντρωσε 19.350 μόρια και θέλει να πάει στη Στρατιωτική Ιατρική και ο Παναγιώτης Μπούσιος συγκέντρωσε 19.010 μόρια και επιθυμεί να πάει στο Πολυτεχνείο. «Χρειάζεται μεθοδευμένο διάβασμα από την αρχή της χρονιάς και οργάνωση, αφού ο χρόνος είναι περιορισμένος και δεν πρέπει να υπάρχουν κενά», είπε η Δήμητρα, ενώ ο Παναγιώτης είπε ότι οι Πανελλαδικές «χρειάζονται πρόγραμμα, διάβασμα και στήριξη από καθηγητές και οικογένεια».

Λίγες απουσίες

Ο Δημήτρης Καραβασίλης από τη Θεσσαλονίκη έχει 19.710 μόρια και είναι «πρώτος των πρώτων», έτοιμος να πραγματοποιήσει τους στόχους του.

Όπως είπε ο μαθητής, που με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε εξασφάλισε την είσοδό του στη Νομική Θεσσαλονίκης, «πήγαινα σχολείο, έκανα λίγες απουσίες, διάβαζα το βράδυ ένα δίωρο την ημέρα και από 4-5 ώρες τα Σαββατοκύριακα, ενώ έβγαινα και 2-3 φορές την εβδομάδα για να αλλάζω παραστάσεις». Ο αριστούχος νεαρός είπε ότι «μου άρεσαν τα Αρχαία πάρα πολύ», ενώ για τα επόμενα βήματά του είπε ότι «σκέφτομαι για μεταπτυχιακό έξω, αλλά επιθυμώ να μείνω εδώ». Για τα επαγγελματικά του βήματα είπε ότι στόχος του είναι η δικηγορία, αλλά και η ακαδημαϊκή καριέρα.

Συνολικός βαθμός 19.640 για μαθήτρια στον Πύργο

Την απόλυτη ικανοποίηση, ύστερα από πολύ σκληρή δουλειά, ζει η Άντα Μυλωνά, μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Πύργου, που συγκέντρωσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 19.640 μόρια. Έγραψε 20 σε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία και 18,2 στην Έκθεση.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο PatrisNews.gr, ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ίδια, διάβαζε αρκετές ώρες, αλλά έβρισκε και ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση, αλλά και για πιάνο.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενη και ευχαριστημένη με τη βαθμολογία που συγκέντρωσα. Έγραψα 19.640 μόρια και συγκεκριμένα 20 σε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία και 18,2 στην Έκθεση. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, διάβαζα πολλές ώρες, αλλά έβρισκα ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση. Έπαιζα πιάνο, έβγαινα με φίλους και διάβαζα χωρίς υπερβολές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια, και όλους τους καθηγητές μου, τους καθηγητές του φροντιστηρίου και τους καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Πύργου, που με βοήθησαν όχι μόνο στην επιτυχία μου στις Πανελλήνιες, αλλά και στη διάκρισή μου σε πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής και Χημείας και ιδιαίτερα της Χημείας, όπου, ούσα στους 10 πρώτους μαθητές πανελλαδικά, συμμετείχα στην προετοιμασία για την Ολυμπιάδα Χημείας», ανέφερε η Άντα.

Οι κορυφαίοι σε Κέρκυρα, Λαμία

Την υψηλότερη βαθμολογία στην Κέρκυρα πέτυχε η Ιωάννα Σπίγγου. Χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις της κατάφερε να βρεθεί στα βαθμολογικά «ρετιρέ» και να ξεχωρίσει ως η πρώτη των πρώτων στην Κέρκυρα. Με 19,9 στη Φυσική, 20 στη Χημεία, 20 στη Βιολογία και 18,5 στην Έκθεση συγκέντρωσε 19.600 μόρια. Η νεαρή αριστούχος ενδιαφέρεται για την Ιατρική.

Ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ Λαμίας, Λευτέρης Χαντζής, πέτυχε υψηλές βαθμολογίες στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες) συγκεντρώνοντας 19.480 μόρια.

Τα παιδιά της Πάτρας, χαλαρά και με σύστημα, μπήκαν Ιατρική

panelladikes_photo

Τέσσερις απόφοιτοι Λυκείων της Πάτρας, που κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολύ υψηλές βαθμολογίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις προσπάθειες που κατέβαλαν και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

Η Βασιλική Καραχάλιου συγκέντρωσε 19.260 μόρια και θέλει να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή. Όπως είπε, «η φετινή χρονιά ήταν μία χαλαρή χρονιά, αφού διάβαζα με σύστημα και χωρίς υπερβολές, δηλαδή περίπου τρεις ώρες την ημέρα». Επίσης, τόνισε ότι «ήξερα πώς να διαβάζω. Έδινα αρκετή βάση στις επαναλήψεις και στα διαγωνίσματα, χωρίς να έχω ιδιαίτερο άγχος». Μάλιστα, όπως τονίζει, «είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο, διότι ρύθμιζα το πρόγραμμά μου ώστε να προλαβαίνω και το διάβασμα, αλλά και τις βόλτες».

Ο Ηλίας Μουτογεώργος συγκέντρωσε 19.120 μόρια και στόχος του είναι να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Όπως ανέφερε, «η χρονιά της προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν μία μεταβατική περίοδος, κυρίως λόγω της ύλης που ήταν μεγάλη σε όγκο, αλλά και της δυσκολίας της». Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «θεωρώ ότι φέτος οι Πανελλαδικές απαιτούσαν συνεχή προσπάθεια, επιμονή, υπομονή, στοχοπροσήλωση, μεράκι και τακτικό διάβασμα». «Θυσίασα κάποιες εξόδους με τους φίλους, αλλά δεν μπορώ να πω ότι διάβαζα όλη ημέρα, ενώ κατάφερα να ασχοληθώ και με το χόμπι μου, που είναι η μουσική», κατέληξε.

Η Δέσποινα Ιωάννου συγκέντρωσε 19.100 μόρια και θέλει να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή. Όπως τόνισε, «η τελευταία χρονιά ήταν μία δύσκολη χρονιά, διότι όταν θέτεις υψηλούς στόχους έχεις πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό σου και θέλεις πάντα να πετυχαίνεις το καλύτερο. Αγωνίζεσαι συνεχώς, αφού στην ουσία είναι μία αναμέτρηση με τον ίδιο σου τον εαυτό».

Ο Μύρωνας Αυγουστάκης συγκέντρωσε 19.060 μόρια και στόχος του είναι να εισαχθεί Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, «η χρονιά ήταν δύσκολη και χρειάστηκε αρκετή προετοιμασία, διότι η ύλη ήταν εκτενής, αλλά πιστεύω ότι όλα πήγαν μία χαρά, αφού ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές μου».

Έκαναν περήφανη τη Λέσβο

____________2023-07-02__10_46_41___

Ο πρώτος των πρώτων είναι ο Ευστράτιος Παπουτσάνης από το Γενικό Λύκειο Πέτρας, ο οποίος με 19.185 μόρια στοχεύει στην Ιατρική, ενώ ο Φάνης Παπαδημητράκης, από το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης, με 19.000 μόρια έχει σαν στόχο το Πολυτεχνείο. 19.000 μόρια συγκέντρωσε και η Ιωάννα Κεντέρη, σύμφωνα με το Aeolos TV.

Η πρώτη των πρώτων από τα Επαγγελματικά Λύκεια είναι η Παναγιώτα Μιχαλακέλλη από το ΕΠΑΛ Γέρας, με 19.540 μόρια. Ο Πέτρος Κριαράς από το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης είναι ανάμεσα στους πρώτους του νησιού με 18.900 μόρια στην κατεύθυνση της Υγείας. Ο Ευστράτιος Κασσαράς από 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.855 μόρια στην Οικονομία και είναι ανάμεσα στους πρώτους.

Ο Παύλος Νικολαΐδης, επίσης από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, συγκέντρωσε 18.800 μόρια από την Οικονομία και βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες βαθμολογίες στο νησί.

Η Βασιλεία-Ελένη Αδαμπατά από 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης είναι ανάμεσα στους πρώτους με 18.780 μόρια από την Υγεία.

Η Ελένη Λύτρα από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.727 μόρια στην κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Επιστημών. Θέλει να σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία, καθώς της αρέσει η μετάφραση και η διερμηνεία.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή