Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορούσε καταγγελία για βιασμό μιας 46χρονης Λαρισαίας καθηγήτριας από τον προϊστάμενό της στην τοπική διεύθυνση εκπαίδευσης. Το περιστατικό σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 – μάλιστα, ρούχα της γυναίκας είχαν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να εξεταστεί λεκές από γενετικό υλικό.

Κατάθεση μέσω βιντεοσκόπησης

Στη μαραθώνια συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης υπήρξε μεγάλη ένταση, καθώς η γυναίκα δεν ήθελε να εμφανιστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων. Από την πλευρά της, είχε υποβληθεί αίτημα να καταθέσει μέσω βιντεοσκόπησης και, αφού εξεταστεί από πραγματογνώμονα-ψυχίατρο, καθώς θα έπρεπε να βρίσκεται στην ίδια αίθουσα με τον καταγγελλόμενο.

Λόγω κωλύματος, ο πραγματογνώμονας δεν μπορούσε να παραστεί και ως εκ τούτου ο συνήγορος της γυναίκας παραιτήθηκε των άνω αιτημάτων. Επομένως, η δίκη συνεχίστηκε αργότερα κεκλεισμένων των θυρών. Ακολούθησε η εξέταση της 46χρονης από τους δικηγόρους, η οποία κράτησε πέντε ολόκληρες ώρες. Υπήρχαν, μάλιστα, και έντονες διαμάχες μεταξύ των συνηγόρων των δύο πλευρών, ενώ από την ένταση η γυναίκα ξεσπούσε σε κλάματα και λυγμούς.

Η γυναίκα κατά την περιγραφή του περιστατικού αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν σε παραλιακή περιοχή της Λάρισας, μέσα στο αυτοκίνητο, μαζί με τον 63χρονο. 

«Ένιωθα τα βρομόχερά του και την ανάσα του πάνω μου και αηδίαζα… Έκλαιγα και φώναζα “κύριε διευθυντά, σταματήστε! Σας παρακαλώ, μέχρι εδώ! Σταματήστε!”» φέρεται να του έλεγε. Η δίκη συνεχίστηκε και χθες με τις καταθέσεις μαρτύρων, ενώ την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία και δεν αποκλείεται να προκύψει η ετυμηγορία.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime