Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως σχετικά με την δράση των δύο κυκλωμάτων μαστροπείας που εξαρθρώθηκαν την Παρασκευή από την ΕΛ.ΑΣ. .

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη Παρασκευή (30/6) έκανε ταυτόχρονη έφοδο σε 13 οίκους ανοχής σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και συνέλαβε συνολικά 11 μέλη των οργανώσεων, όπως επίσης και 11 γυναίκες οι οποίες εργάζονταν μέσα στους συγκεκριμένου χώρους. Το πρώτο κύκλωμα απαρτίζονταν από 9 άτομα, με τη δράση τους να τοποθετείται τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020. Σε ό,τι έχει να κάνει με το δεύτερο κύκλωμα αποτελούνταν από 4 μέλη, από τα οποία δύο 2 αρχηγικά, έχοντας διαρκή δράση από το 2021.

Το γεγονός που προκάλεσε έκπληξη είναι ότι ένας από τους οίκους ανοχής που ελεγχόταν από το πρώτο κύκλωμα μαστροπών είχε απασχολήσει και πάλι τις Αρχές. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί πριν από λίγους μήνες είχαν ελέγξει το συγκεκριμένο οίκημα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες οι οποίες ανέφεραν ότι εκεί εξέδιδε την 12χρονη από τον Κολωνό ο βασικός 53χρονος κατηγορούμενος της υπόθεσης, χωρίς να προκύπτει κάτι.  Επισημαίνεται επίσης ότι ο συγκεκριμένος οίκος ανοχής κατά το παρελθόν είχε σφραγιστεί επανειλημμένα, αλλά συνέχιζε να λειτουργεί παράνομα.

Πέρα όμως από αυτόν οίκο ανοχής, το κύκλωμα φέρεται να διατηρούσε άλλους 9 σε διάφορα μέρη της Αθήνας, όπως στην περιοχή του Βοτανικού, στα Τουρκοβούνια, στην Κατεχάκη, στη Λεωφόρο Αθηνών, στην Καλλιθέα, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και στη Λεωφόρο Συγγρού. Επίσης, η εγκληματική οργάνωση είχε υπό τον έλεγχό της και 2 ακόμα οίκους ανοχής στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι κατά την συγκεκριμένη επιχείρηση η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να διασώσει 51 γυναίκες εκ των οποίων οι 48 κατάγονταν από την Κολομβία, οι 2 από Βενεζουέλα και η 1 από Αλβανία. Την ΕΛ.ΑΣ. συνέδραμαν η INTERPOL, η Εθνική Αστυνομία της Ισπανίας και η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.