Σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου, το βρέφος που μεταφέρθηκε από νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης με την πολύτιμη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ, που έστησε «αλυσίδα ζωής» για τη μεταφορά του.

Το μωράκι μόλις γεννήθηκε, οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η μητέρα του βρέφους είχε υποστεί ρήξη πλακούντα με αποτέλεσμα το μωρό να πάθει περιγεννητική ασφυξία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, συνόδευσαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το βρέφος, προκειμένου αυτό να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

Με τη συνδρομή των πληρωμάτων περιπολικών και δικυκλιστών αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης το νεογέννητο μωρό έφτασε σε 24 λεπτά από το Κλειδί στο νοσοκομείο της πόλης για να λάβει τη φροντίδα που χρειαζόταν.

«Ήταν γεμάτη αίματα»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πατέρας του μωρού περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές μέχρι τη γέννηση του παιδιού του και τη διακομιδή του στο «Ιπποκράτειο» ενώ ευχαρίστησε όλους τους αστυνομικούς για την τεράστια βοήθεια τους.

«Με σήκωσε η γυναίκα μου και μου είπε ότι έσπασαν τα νερά και τελικά ήταν γεμάτη αίματα. Την πήρα και πήγαμε στο νοσοκομείο, έγινε αποκόλληση πλακούντα. Το παιδί γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, έγινε επιτυχώς η ανάνηψη. Στον δρόμο για το νοσοκομείο υπήρχε πολύ άγχος, στήθηκε μια τρομερή επιχείρηση καθώς ήταν θέμα λεπτών και όλα έπαιζαν ρόλο. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους αστυνομικούς, ακόμη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ήταν δε θα έφτανε πιο γρήγορα» δήλωσε ο πατέρας του βρέφους.

Την ίδια στιγμή η μητέρα του βρέφους νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας σε καλή κατάσταση και χωρίς επιπλοκές.

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί εξέφρασαν την επιθυμία τους να βαφτίσουν το παιδί, όταν με το καλό ξεπεράσει την περιπέτειά του.