Νεκρός εντοπίστηκε κολυμβητής στα Χανιά, στην θαλάσσια περιοχή των Φαλασάρνων. Ο άτυχος 55χρονος άνδρας ήταν από την Αθήνα και είχε πάει για διακοπές στην Κρήτη μαζί με την σύντροφό του.

Κάποια στιγμή άλλοι λουόμενοι τον είδαν να επιπλέει και σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ναυαγοσώστης στην παραλία έτρεξε αμέσως να τον ανασύρει και τον εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις του.

Στην ακτή έγιναν προσπάθειες για να τον επαναφέρουν, τόσο από πλευράς ναυαγοσώστη, όσο και από το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έφτασε από το Κέντρο Υγείας Κισσάμου. Οι προσπάθειές τους ωστόσο δεν είχαν επιτυχία και στο Κέντρο Υγείας διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση, «φως» στα αίτια του πνιγμού αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο πηγές από το Λιμεναρχείο αναφέρουν ότι η πιθανότητα να οφείλεται ο πνιγμός στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είναι μεγάλη. Μόνο σήμερα το απόγευμα χρειάστηκε να επέμβουν στην περιοχή οι ναυαγοσώστες τουλάχιστον σε 12 περιστατικά, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που σήκωσαν μεγάλα κύματα.