Καταγγελίες που σοκάρουν από γυναίκα που αποτέλεσε θύμα εκμετάλλευσης του κυκλώματος trafficking που λειτουργούσε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μία γυναίκα από την Κολομβία με το ψευδώνυμο «Μπέτυ» ανέφερε πως όχι μόνο έβαζαν τις γυναίκες να εργάζονται χωρίς ρεπό, αλλά όταν αποφάσιζαν να μη συμμετέχουν μία ημέρα, τους επέβαλαν και πρόστιμα. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να τους ζητούν πίσω τα χρήματα με τα οποία ταξίδευαν στην Ελλάδα, πιστεύοντας πως θα βρουν ένα καλύτερο αύριο.

«Δούλευα ακόμα και όταν είχα περίοδο, φορώντας ταμπόν. Ρεπό δεν μου έδιναν ποτέ. Μάλιστα, μερικές φορές που ήμουν πάρα πολύ κουρασμένη και δεν μπορούσα να πάω δουλειά, μου έβαζαν πρόστιμο 100 ευρώ. Αν πάλι αργούσα λίγο να φτάσω στα μαγαζιά για να ξεκινήσω τη δουλειά, το πρόστιμο ήταν 50 ευρώ», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς κατά την κατάθεσή της η «Μπέτυ», η οποία εργάστηκε σε οίκους ανοχής και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, πριν φύγει κρυφά πίσω στην Κολομβία, όταν οι αδίστακτοι μαστροποί τής είπαν ότι τους… χρωστάει και χρήματα.

«Ο Βασίλης από την αρχή με καθησύχασε, λέγοντάς μου ότι η δουλειά που θα κάνω και τα μαγαζιά που θα δουλεύω είναι όλα νόμιμα και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα», είπε επίσης στην κατάθεσή της, αναφερόμενη στην επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό των κυκλωμάτων, ο οποίος έφερνε ανυποψίαστες γυναίκες από τη Λατινική Αμερική, οι οποίες ήταν απεγνωσμένες να εργαστούν για να φροντίσουν την οικογένειά τους.

Ο αρχηγός του κυκλώματος μαζί με άλλο ένα μέλος έχουν ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση.

«Μου είπαν ότι τους οφείλω και 2.715 ευρώ»

«Άρχισα να κλαίω και έλεγα πού έχω μπλέξει. Τότε ήρθαν δύο εκδιδόμενες που ήταν σε άλλο δωμάτιο και μου είπαν ότι όλα όσα μου είχαν πει για τη δουλειά ήταν ψέματα και ότι θα είναι αλλιώς τα πράγματα», περιέγραψε ακόμη στην κατάθεσή της, ενώ αναφερόμενη σε συνομιλία που είχε με τον αρχηγό του κυκλώματος, είπε ότι της ζητούσε να δουλέψει τα χρήματα που του «χρωστούσε» για το ταξίδι που της πλήρωσε για να τη φέρει στην Ελλάδα:

«Μου είπε ότι τα λεφτά που κόστιζαν τα εισιτήρια έπρεπε να του τα επιστρέψω από τα χρήματα που θα έβγαζα από τη δουλειά. Επίσης μου έστειλε και ένα ακόμα χαρτί, το οποίο μου είπε ότι είναι πρόσκληση για να το δείξω αν μου το ζητήσουν. Το χαρτί αυτό ήταν γραμμένο και στα αγγλικά και στα ελληνικά. Αυτά μου είπε ότι κοστίζουν συνολικά 2.600 ευρώ».

Ένα μέλος του κυκλώματος, με το όνομα Ελένη, φέρεται να είχε πει στο θύμα trafficking ότι τους οφείλει 2.715 ευρώ. Αν δεν πλήρωναν, έρχονταν οι απειλές...

«Σε όσες κοπέλες αντιδρούσαν στην πληρωμή του χρέους που τους είχαν φορτώσει, τους φώναζε, τις απειλούσε ότι αν δεν πληρώσουν, θα φωνάξει κάποιους ψηλούς άνδρες για να τις αναγκάσουν να το κάνουν. Έλεγε ότι αυτοί οι άνδρες ήταν οι μπράβοι της», περιέγραψε.