Ακόμα μία προφυλάκιση αποφασίστηκε από τις δικαστικές Αρχές για την υπόθεση του κυκλώματος trafficking που εξάρθρωσε τις προηγούμενες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. Οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα (05/07) για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή χωρίς.

Συγκεκριμένα, προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε μετά την απολογία της μία 71χρονη, γνωστή ως «Μαρίνα», η οποία φέρεται να εκμίσθωνε οίκους ανοχής, με την ίδια να αρνείται τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που της αποδίδονται.

Κατά πληροφορίες, η 71χρονη φέρεται να υποστηρίζει ότι επί πολλά χρόνια εκμίσθωνε νόμιμα πέντε οίκους ανοχής στην Αθήνα, ισχυριζόμενη μάλιστα πως δεν θα μπορούσε ποτέ η ίδια να διαπράξει το αδίκημα της σωματεμπορίας, καθώς έχει υπάρξει 50 χρόνια ιερόδουλη.

Η εν λόγω γυναίκα μάλιστα φέρεται να διατηρούσε οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, όπου φέρεται ο Ηλίας Μίχος να εξέδιδε τη 12χρονη από τον Κολωνό.

Ταυτόχρονα, σε δύο εκ των εννέα υπόλοιπων κατηγορουμένων, Κολομβιανών, οι οποίοι φέρονται να είχαν τον ρόλο του «στρατολόγου», επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε ΑΤ και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως χθες απολογήθηκαν έντεκα συνολικά κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι (ο φερόμενος αρχηγός και η σύζυγός του) και οι υπόλοιποι εννέα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή χωρίς.

Αύριο απολογείται ο τελευταίος κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο σύντροφος της 71χρονης.