Ο θάνατος των δύο 18χρονων Ιρλανδών στην Ίο φέρνει τον τρόπο με τον οποίο οι τουρίστες, που φτάνουν κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή τις χώρες της Βρετανίας, και την Αυστραλία, διασκεδάζουν στο νησί των Κυκλάδων

Το ρεπορτάζ του MEGA δεν στέκεται σε αυτό, αλλά στις τιμές που υπάρχουν, οι οποίες χαρακτηρίζονται... γελοίες. «Αν είσαι αλκοολικός σαν εμένα, μπορείς να κερδίσεις αναμνηστικό μπλουζάκι πίνοντας 7 σφηνάκια», λένε τουρίστες, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν τα πάντα, καθώς το αλκοόλ πωλείται πολύ φθηνά.

Τιμοκατάλογος σε γνωστό μαγαζί της Ίου είναι ενδεικτικός και αν μη τι άλλο ύποπτος. Δύο κοκτέιλ που σε ένα άλλο νησί θα έκαναν κάπου στα 20 ευρώ, στην Ίο θα τα πληρώσεις και τα δύο μόλις 5 ευρώ. Τα τρία σφηνάκια τεκίλα, βότκα ή σαμπούκα κοστίζουν 5 ευρώ, ενώ αν θέλει κάποιος να κεράσει το μαγαζί, τα 25 σφηνάκια κοστίζουν... 20 ευρώ. 

Γι' αυτήν τη συναρπαστική νυχτερινή εμπειρία, όπως γράφουν οι τουρίστες στο tiktok, έρχονται και ξαναέρχονται στο νησί. «Είναι η δεύτερη φορά μου εδώ και μπορώ να πω ότι θα έρχομαι κάθε χρόνο», τονίζει τουρίστας από την παραλία

Η Ίος δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, ούτε όμως και από την «τρέλα» της Μυκόνου, αφού τα γραφικά σοκάκια, που το πρωί δείχνουν ήρεμα, το βράδυ σφύζουν από ζωή.

Το «sfaliara challenge»


Πίνεις, τρως ξύλο και… πληρώνεις. Αυτό κάνουν εκατοντάδες τουρίστες στην Ίο, οι οποίοι με κάθε σφηνάκι στο μπαρ ζητούν και παίρνουν ένα πολύχρωμο χαστούκι δώρο από το μαγαζί. «Παίζει μόνο ελληνική μουσική και αν πιεις σφηνάκι, κάποιος θα σε χαστουκίσει», τονίζεται. 

Άλλοι, πάλι, πιο σκληροπυρηνικοί, προτιμούν να φορέσουν κράνος και να τους χτυπήσουν στο κεφάλι με ό,τι βρουν, από σανίδα του σκέιτ μέχρι πυροσβεστήρα και σφυρί: «Είναι δύο διαφορετικά μαγαζιά. Το πρώτο μαγαζί που το κάνει αρκετά χρόνια τώρα, πληρώνει ο πελάτης 5 ευρώ και αφού πιει το σφηνάκι του, η κοπέλα που δουλεύει μέσα από το μπαρ τον σφαλιαρίζει με μπογιές και το άλλο μαγαζί που ξεκίνησε φέτος να το κάνει, το κάνουν στην είσοδο του μαγαζιού, έχει σαν ένα γραφειάκι, πάλι εξίσου, πληρώνουν εκεί πέρα την κοπέλα και τους σφαλιαρίζει με μπογιά».

Οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές, που εύλογα θεωρούνται ύποπτες, οδηγούν πολλούς νεαρούς να μην υπολογίζουν τα όριά τους και να καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες αλκοόλ.

Κάπως έτσι οδηγούνται χιλιάδες στα επείγοντα του νοσοκομείου, με την περίπτωση των δύο Ιρλανδών μαθητών την πλέον χαρακτηριστική. Έφτασαν στην Ίο για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους, ο έλεγχος χάθηκε και δύο νέα αγόρια έχασαν τη ζωή τους στο άνθος της ηλικίας τους.