Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (06/07) στο δάσος Μαυροσουβάλας στο Μαρκόπουλο Ωρωπού. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για να την ελέγξουν και να τη σβήσουν.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο του δάσους, γι’ αυτό και δεν είναι εύκολη η κατάσβεσή της. Στο σημείο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Παράλληλα συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Διακοπή της κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους

Σημειώνεται ότι λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αγίας Κυριακής, από το ύψος του γηπέδου Πολυδενδρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Εθνική Οδό Μαρκόπουλου-Ωρωπού.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Μαλακάσας-Μαρκόπουλου, καθώς νωρίτερα είχε διακοπεί από το ύψος της διασταύρωσής της με τη ΝΕΟΑΛ.

«Δεν κινδυνεύουν σπίτια»

Σε δασική έκταση, στα όρια του Μαρκόπουλου με το Πολυδένδρι βρίσκεται η φωτιά, που ξέσπασε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι και όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, η παρέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Οικίες δεν κινδυνεύουν, ωστόσο η φωτιά κινήθηκε σε δύσβατο σημείο, δυσκολεύοντας την όλη επιχείρηση.

«Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην ξεσπάσει φωτιά στον δήμο μας. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ωστόσο η Πυροσβεστική επιχειρεί με όλα τα μέσα και αυτή τη στιγμή καίγεται χαμηλή βλάστηση και σε περιοχή όπου έχει ξανακαεί κατά το παρελθόν», είπε συγκεκριμένα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιασημάκης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο απ' ό,τι φαίνεται και απ' ό,τι μου λένε και από την Πυροσβεστική, αν δεν αλλάξει κάτι απότομα, η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα καταφέρουν να μην πάρει η φωτιά μεγάλη έκταση».