Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει από το πρωί η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Αλιβέρι της Εύβοιας, με το μέτωπο να βρίσκεται στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, σε μια κορυφογραμμή και σε μια απόσταση περίπου 2-2,5 χλμ. από το χωριό Καλέντζι, το οποίο δεν κινδυνεύει, ενώ έχουν παραταχθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τις φλόγες από το να πλησιάσουν.

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, «η φωτιά έχει οριοθετηθεί περιμετρικά και βρισκόμαστε σε στάδιο ώστε να τεθεί υπό μερικό έλεγχο σύντομα. Οι επίγειες δυνάμεις έκαναν τεράστια δουλειά όλο το βράδυ», ενώ διευκρινίζει ότι ουδέποτε κινδύνευσε εργοστάσιο της ΔΕΗ ή άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις κι ούτε υπήρξε εισήγηση εκκένωσης για κάποιον οικισμό. Από την Πυροσβεστική επισημαίνουν, πάντως, ότι για τη συνολική αντιμετώπιση της φωτιάς θα χρειαστεί και η συνδρομή των επίγειων δυνάμεων για να σβήσουν όλες τις εστίες. Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης περιπου 2-3 μποφόρ. 

Το έργο των 102 πυροσβεστών που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς στο Αλιβέρι με 35 οχήματα και υδροφόρες από ΟΤΑ συνδράμουν από τις 6 το πρωί δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Η εικόνα της φωτιάς το πρωί της Παρασκευής ήταν καλύτερη σε σχέση με αυτή που υπήρχε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μία σύλληψη

Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, ο κ. Αρτοποιός για τη φωτιά συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου ένας 75χρονος για εμπρησμό από αμέλεια, ο οποίος εντοπίστηκε να «καπνίζει» μελίσσια στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε η φωτιά και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Για τη φωτιά έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Στερεά Ελλάδα, ενώ αναμένεται να φτάσουν και μονάδες από την κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής για τη σύλληψη του 75χρονου 

«Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου, ένας ηλικιωμένος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών καπνίσματος μελισσοκυψελών, στη θέση Μηλάκι της Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης».