Οργισμένες είναι οι φιλοζωικές οργανώσεις για το θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα, το οποίο έχασε τη ζωή του όταν μετέφερε τουρίστες με άμαξα.

Για το περιστατικό παρενέβη εισαγγελέας, ενώ συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του αλόγου στην Κέρκυρα, στο οποίον επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για κακοποίηση ζώου. «Φωνάζουμε χρόνια για υις άμαξες», ξεσπούν από την πλευρά τους οι φιλοζωικές οργανώσεις.

Όπως τονίζουν, έχουν προβεί σε καταγγελίες, αλλά δεν έχει υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον από αρμόδιους φορείς και τις Αρχές.

Μιλώντας στο OPEN η πρόεδρος σε φιλοζωικές οργανώσεις Κέρκυρας, Στάμη Τζώρα, δήλωσε ότι «για το συγκεκριμένο θέμα με τις άμαξες έχουμε πάει πάρα πολλές φορές στην αστυνομία. Φτάσαμε στα άκρα και στον θάνατο ενός ζώου για να μας ακούσει επιτέλους ο κόσμος, γιατί φωνάζουμε χρόνια για τις άμαξες». Όπως ανέφερε, υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις με άλογα που κυκλοφορούσαν σέρνοντας άμαξες σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.


«Είχαμε πάρα πολλές φορές περιστατικά, όπου στις 3-4 το μεσημέρι με 40 βαθμούς να κυκλοφορεί άμαξα στο κέντρο της πόλης, πηγαίναμε συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουμε τις απάνθρωπες συνθήκες. Παραβίαζαν το ωράριο και δεν του έριχναν πρόστιμα», κατήγγειλε η κυρία Τζώρα. «Μας έχει λυπήσει πάρα πολύ το γεγονός αυτό στο νησί. Δεν θέλουμε αυτόν τον τουρισμό στο νησί. Δεν θέλουμε να βγαίνει χρήμα εις βάρος ζώων», πρόσθεσε.