Εκτός κινδύνου και με καλή κλινική εικόνα νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων το 4χρονο αγόρι που δέχθηκε επίθεση σε ταβέρνα από φίδι την ώρα που έπαιζε στην αυλή του καταστήματος. Το συμβάν έγινε μπροστά στα μάτια των γονιών του στην περιοχή Ράξα στα Τρίκαλα και στο σημείο επικράτησε πανδαιμόνιο. Το ερπετό ήταν κρυμμένο και όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες πετάχτηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Αμέσως το παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου οι γιατροί προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και ενέργειες περιορίζοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το μικρό παιδί παρακολουθείται στενά από το ιατρικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και δέχεται τις φροντίδες του δίχως η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία. 

Έξαρση

Έξαρση εμφανίζουν φέτος τα δαγκώματα από φίδια σε ανθρώπους τόσο στα Τρίκαλα όσο και στην Λάρισα. Τόσο που πλέον η καταγραφή τους στα νοσοκομεία είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

«Η αλήθεια είναι ότι φέτος υπάρχει μία έξαρση στο δείγμα φιδιού, πιθανώς υπάρχει και μία αύξηση του πληθυσμού των φιδιών. Ήταν μία άνοιξη με πολλές βροχές» τονίζει σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Μπαμπαλής.

Μέτρα

Όπως εξηγεί, πρέπει κατ’ αρχάς να ληφθούν προφυλακτικά μέτρα με πρώτιστο να κοπούν τα χόρτα στις περισσότερες περιοχές. «Τα περισσότερα περιστατικά, συμπληρώνει, αφορούν ανθρώπους που κάνουν δουλειές στην ύπαιθρο, οπότε καλά είναι να έχουν μπότες, κάλτσες, να μην πηγαίνουν δηλαδή σε περιοχές όπου μπορεί να υπάρχουν φίδια με παντόφλες, ξυπόλυτοι κλπ.»

Σε περίπτωση που κάποιος δεχθεί ένα δάγκωμα από φίδι, ο κ. Μπαμπαλής συμβουλεύει πως «το σημαντικό είναι αν μπορέσουν να δουν το φίδι, να μας το περιγράψουν… και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να κάνουν τίποτε εκτός από το ότι να προσφύγουν σε μία υγειονομική δομή. Όλα τα άλλα που κάνει ο κόσμος από φήμες και διαδόσεις είναι πιο επικίνδυνα απ’ το ίδιο το δάγκωμα του φιδιού… Το δάγκωμα του φιδιού που εκτός από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που εμφανίζεται αλλεργία, είναι βλαπτικό σε διάστημα ωρών και ημερών, δεν είναι κάτι για να τρέχει κανείς στο δευτερόλεπτο. Άρα υπάρχει ο χρόνος να μη κάνει κανείς τίποτε, να ξεπλύνει την πηγή, να βάλει αντισηπτικό και μετά να πάει σε μία υγειονομική δομή».