Ένα μωρό σώθηκε από βέβαιο θάνατο στα Χανιά χάρη στην άμεση επέμβαση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Το περιστατικό συνέβη νωρίς το βράδυ της Κυριακής 9/07, στην περιοχή του παλιού Ξενία, όταν περαστικοί εντόπισαν ένα μωρό μέσα σε ένα αυτοκίνητο να κλαίει.

Ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και άμεσα έφτασε στο σημείο άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το μωρό ήταν μόνο του σε κλειδωμένο αυτοκίνητο.

Μη έχοντας άλλη λύση, έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου και έβγαλαν το μωρό έξω.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, το μωρό ήταν για αρκετή ώρα κλειδωμένο.

Μετά από λίγο, έφτασαν στο σημείο και οι γονείς του, ένα ζευγάρι 43χρονων από την Ιαπωνία, οι οποίοι είχαν πάει βόλτα στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων με το άλλο τους παιδί.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στην Ασφάλεια για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Μετά από ισχυρή σύσταση της αστυνομίας, το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο.


«Οι γονείς έμειναν άφωνοι - Σαν να μη συνέβαινε τίποτα»

Ο Νίκος Ξανθουδάκης, Πρόεδρος αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 και περιέγραψε το περιστατικό. αναφέροντας πως ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί παρενέβησαν άμεσα σπάζοντας το τζάμι και έβγαλαν το μωρό από το αυτοκίνητο.

«Οι αστυνομικοί είδαν μέσα σε ένα κλειδωμένο αυτοκίνητο, ένα μωρό που έκλαιγε. Κλειστά παράθυρα, όλα κλειστά, και με 35 βαθμούς που είχε έξω, όπως καταλαβαίνετε, αν δεν παρενέβαιναν άμεσα οι συνάδελφοί μου, ίσως το μωρό να ήταν νεκρό», επισήμανε.

Όπως είπε, οι γονείς, «όταν πήγαν οι αστυνομικοί και τους μίλησαν, δεν μίλησαν, έμειναν άφωνοι, με επιφύλαξη σαν να μη συνέβαινε τίποτα».

*zarpanews.gr