Δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή ο 57χρονος από τη Γεμιστή Φερρών που είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καθώς τον είχε χτυπήσει αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 33χρονος Τούρκος στο τελωνείο των Κήπων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ,.


Το χρονικό της υπόθεσης

Το μεσημέρι της Παρασκευής 7/07, ο 57χρονος βρισκόταν σε ουρά αυτοκινήτων 30 μέτρων στο Τελωνείο Κήπων και ζήτησε να του παραχωρήσουν σειρά για να περάσει, προκειμένου να στρίψει αριστερά στην παρακαμπτήριο για το χωριό του.

Μετά το αίτημά του, έγινε καβγάς με τους οδηγούς, με αποτέλεσμα να περάσει αυτοκίνητο πάνω από το σώμα του για να προχωρήσει, προκαλώντας του βαριά τραύματα, ιδιαίτερα στο κεφάλι, από όπου έχει μη αντιμετωπίσιμη αιμορραγία.

Η αστυνομία, σύμφωνα με μαρτυρίες κάποιων, συνέλαβε 33χρονο Τούρκο μετανάστη, κάτοικο Γαλλίας, ο οποίος επέστρεφε με άδεια στην πατρίδα του για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο 33χρονος αρνείται κάθε κατηγορία.


Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη χθες (7-7-2023) το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 33χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο.

Ειδικότερα ο δράστης μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο ανωτέρω Συνοριακό Σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη Χώρα, όπου κατά την αναμονή του για έλεγχο διαπληκτίστηκε με 57χρονο ημεδαπό – οδηγό έτερου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού τους, ο δράστης παρέσυρε με το όχημά του τον 57χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε εξέλθει από το αυτοκίνητό του, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες.

O τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσω τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης».