Εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους πραγματοποίησε χθες (10/7) το βράδυ η Ελληνική Αστυνομία στο νησί της Ζακύνθου και συγκεκριμένα στις περιοχές του Λαγανά και του Καλαμακίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έλεγξαν 85 ATV (γουρούνες) οχήματα, εκ των οποίων τα 32 ακινητοποιήθηκαν, καθώς οι αναβάτες είτε βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης είτε δεν χρησιμοποιούσαν προστατευτικό κράνος είτε οδηγούσαν επικίνδυνα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση των συγκεκριμένων οχημάτων συνεπάγεται μεγάλους κινδύνους. Η έλλειψη συνειδητοποίησης των κινδύνων λόγω απειρίας των οδηγών, σε συνδυασμό με την κατανάλωση αλκοόλ, οδηγούν σε πολλά τροχαία ατυχήματα κυρίως στη νησιωτική χώρα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.


Στο γενικότερο στόχαστρο των Αρχών το νησί

Σημειώνεται ότι η Ζάκυνθος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο της Αστυνομίας, καθώς από 7 έως 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ευρεία δράση για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών πραγματοποιήθηκαν:

43 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,
59 έλεγχοι ατόμων,
34 προσαγωγές και
2 συλλήψεις.

Επίσης, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (8/7) στον Λαγανά Ζακύνθου συνελήφθη ένας αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της αντιποίησης Αρχής. Ο συγκεκριμένος άνδρας οδηγούσε ένα αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε εγκατεστημένο και πλήρως λειτουργικό ηχητικό σύστημα με σειρήνα και τηλεκοντρόλ, ανιχνευτής συσκευών στίγματος θέσης (gps tracker), καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο, τα οποία κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, το ίδιο βράδυ στον Λαγανά Ζακύνθου συνελήφθη ακόμα ένας αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, έσπασε το τζάμι ενός αυτοκινήτου.

Περαιτέρω, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (7/7) στην ίδια περιοχή του νησιού συνελήφθησαν 4 άτομα, (3 ημεδαποί και αλλοδαπός) και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για –κατά περίπτωση– παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.