Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των δύο ληστών, που στις 13 Απριλίου του τρέχοντος έτους παραλίγο να πνίξουν 85χρονη για μία αλυσίδα, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ. Αποδείχθηκε ότι είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών άμα τη συλλήψει τους, στις 22 Μαΐου. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος δύο ημεδαπών που διέπραξαν ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στη Γλυφάδα και οι οποίοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα 22/5 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Πρόκειται για τους:

Α) Καραγκούνη Ζωή του Αριστείδη και της Ευαγγελίας, γεννηθείσα την 27-12-1974 στην Τρίπολη και

Β) Καραγκούνη Δημήτριο του Πέτρου και της Χριστίνας, γεννηθέντα την 28-11-1975 στη Σπάρτη.








Σε βάρος των ανωτέρω συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία εκ της οποίας επήλθε βαριά σωματική βλάβη και για συνέργεια σε αυτή, αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην πρωταρχική ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, στην αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσης και στην περαιτέρω διερεύνηση έτερων αξιόποινων πράξεων όμοιας φύσης που έχουν τελεστεί από τους ως άνω κατηγορουμένους και έχουν γίνει αντιληπτοί από τους κατά περίπτωση παθόντες ή αυτόπτες μάρτυρες.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.







Το χρονικό της ληστείας 

Μια περίπτωση ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος ηλικιωμένης, μεσημβρινές ώρες της 13ης Απριλίου στην περιοχή της Γλυφάδας, εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν στην περιοχή των Αχαρνών, τους κατηγορουμένους και τους οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής, όπου συνελήφθησαν βάσει των σχετικών ενταλμάτων που εκκρεμούσαν σε βάρος τους. Βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν κατά την τέλεση της ληστείας.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι κινούμενοι με όχημα προσέγγισαν την 85χρονη που κινούνταν πεζή και της επιτέθηκαν, με σκοπό να αρπάξουν την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.

Ο άντρας ακινητοποίησε την 85χρονη και η γυναίκα τράβηξε βίαια την αλυσίδα, ασκώντας της παράλληλα πίεση στο λαιμό προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της. Η δράστιδα δεν δίστασε να σύρει την ηλικιωμένη γυναίκα στο έδαφος, τραυματίζοντας την, έως ότου ολοκληρώσει τον εγκληματικό σκοπό της.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.