Βασανιστικές και τρομακτικές ήταν οι τελευταίες στιγμές που βίωσε η Κουβανή τρανς Άννα Ιβάνκοβα, πριν κατακρεουργηθεί μέσα στο σπίτι της στον Άγιο Παντελεήμονα.

Την άτυχη 46χρονη, που εργαζόταν ως χορεύτρια στο γνωστό νυχτερινό μαγαζί «Κούκλες», όπου χόρευε και έκανε drag show, εντόπισε νεκρή η σπιτονοικοκυρά της το απόγευμα της Δευτέρας, όταν πήγε στο ισόγειο διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Φυλής και Μαγνησίας, αναζητώντας την Άννα για να εισπράξει το ενοίκιο. Σοκαρισμένη αντίκρισε τη 46χρονη γυμνή, μπρούμυτα μέσα σε μία λίμνη αίματος, με δεκάδες τραύματα από μαχαίρι στο σώμα της.

Η γυναίκα, που ήρθε αντιμέτωπη με το φρικιαστικό σκηνικό θανάτου, υπέστη ισχυρό σοκ, ωστόσο βρήκε το κουράγιο να ειδοποιήσει την Αστυνομία, δυνάμεις της οποίας έσπευσαν στο σημείο μαζί με ιατροδικαστή. Σημειώνεται ότι η πρώτη ενημέρωση, που προέκυψε από πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., έκανε λόγο για «εντοπισμό νεκρού άνδρα», κάτι που δεν υφίσταται βάσει του νόμου που κατοχυρώνει την ταυτότητα φύλου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος της άτυχης Άννας, που είχε έρθει στη χώρα μας πριν από τέσσερα χρόνια και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή, αποδίδεται σε αιμορραγικό σοκ που προκλήθηκε από δύο βαθιά τραύματα στον λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, αλλά και τα πολλαπλά τραύματα που έφερε στο κεφάλι. 

Η νεκροψία

Τα στοιχεία της νεκροψίας έδειξαν ότι ο θάνατός της προσδιορίζεται χρονικά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, λίγο μετά δηλαδή την τελευταία ανάρτησή της στα social media, που έγινε στις τρεις τα ξημερώματα.

Η άτυχη 46χρονη φέρεται να έζησε στιγμές απίστευτης αγριότητας πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, καθώς βασανίστηκε και πάλεψε για τη ζωή της. Η πλάτη της ήταν γεμάτη αμυχές, που πιθανότατα προκλήθηκαν από χτυπήματα με μαστίγιο (!), ενώ έδωσε μάχη με τον αδίστακτο δολοφόνο της, ο οποίος επέδειξε απίστευτο μένος και κατάφερε να τη δολοφονήσει παρά το γεγονός ότι η Άννα ήταν εξαιρετικά γυμνασμένη (για τον λόγο αυτόν εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο δολοφόνος να μην ήταν μόνο ένας).

Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του μακελάρη και να διαπιστώσουν το κίνητρο της δολοφονίας, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα ήταν ερωτικό. Το σενάριο της ληστείας απομακρύνεται, καθώς ο δολοφόνος μπήκε κανονικά από την πόρτα του διαμερίσματος και έφυγε από το παράθυρο, ενώ δεν έλειπε κάτι από το σπίτι.

Άφαντα τα κινητά της

Σε κάθε περίπτωση, οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών σε αυτή τη φάση αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και θα λάβουν καταθέσεις από άτομα του στενού περιβάλλοντος της Άννας αλλά και γείτονές της, βάζοντας παράλληλα στο μικροσκόπιο τις επαφές που είχε πριν από τη δολοφονία της. Μυστήριο παραμένει και το γεγονός ότι δεν υπήρχαν πουθενά τα κινητά τηλέφωνά της. Η Άννα Ιβάνκοβα ήταν ένα άτομο εξαιρετικά ενεργό τόσο στα social media όσο και στη συμμετοχή της σε εκδηλώσεις, όπως πριν από έναν μήνα που είχε βρεθεί στην παρέλαση του Athens Pride.

Ανάρτηση για τη δολοφονία της 46χρονης στον Άγιο Παντελεήμονα έκανε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση: «Βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της. Ακόμη και στον θάνατο, της στερήθηκε το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Η Άννα (Ιβάνκα) ήταν ένα από τα πρόσωπα του Athens Home for All. Η ευχή για μια πόλη συμπεριληπτική, ασφαλή, που θα μας αγκαλιάζει όλ@, δεν έχει γίνει ακόμη πραγματικότητα. Θα επιμείνουμε».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή