Ένα... παράλληλο σύμπαν φαίνεται πως βάλθηκε να περιγράψει ο 35χρονος Μπαγκλαντεσιανός, ο οποίος κατηγορείται πως σκότωσε τη 46χρονη τρανς Άννα Ιβάνκοβα στο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Φυλής 130. Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της 10ης Ιουλίου, με την αδικοχαμένη Κουβανή να εντοπίζει η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος.

Ο 35χρονος, όταν κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή, προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του λέγοντας πως η Άννα ήταν εκείνη που του επιτέθηκε πρώτη, ενώ αυτός ανταπέδωσε μόλις μία φορά κι έπειτα έφυγε από το παράθυρο λόγω της φασαρίας που προκλήθηκε. «Τσακωθήκαμε και με χτύπησε. Προσπάθησα να αμυνθώ και τη χτύπησα κι εγώ. Άρπαξα ένα αντικείμενο που βρήκα μπροστά μου και τη χτύπησα δυνατά» φέρεται να είπε αρχικά και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως δεν γνώριζε πως η 46χρονη είχε πεθάνει όταν διέφευγε από το σπίτι: «Έγινε φασαρία, δεν κατάλαβα ότι είχε σκοτωθεί κι έφυγα από το παράθυρο».

Όλα τα παραπάνω έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, όπως και εκείνοι της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Δεν είναι τυχαίο πως υπήρχαν σημάδια πάλης σε ολόκληρο το σπίτι, καθώς βρέθηκαν σχεδόν παντού κηλίδες αίματος, ενώ η τρανς γυναίκα είχε χτυπηθεί βάναυσα στο κεφάλι και μάλιστα πολλαπλώς, ενώ βρέθηκαν και αμυχές που έμοιαζαν με μαστιγώματα, πιθανότατα από κάποια ανδρική ζώνη.

Ανακριτής και εισαγγελέας, πάντως, είχαν πολλά ατού στα χέρια τους, καθώς οι Αρχές είχαν προλάβει να κάνουν εκτεταμένη έρευνα, δίνοντάς τους έτσι τα στοιχεία ώστε να κάνουν ερωτήσεις τις οποίες ο 35χρονος Μπαγκλαντεσιανός δεν μπορούσε να απαντήσει. Χαρακτηριστικό ήταν το ερώτημα που αφορούσε σε κάποια ακριβά κοσμήματα που ανήκαν στο θύμα και τα φορούσε ο 35χρονος. Ο δράστης, πάντως, εξήγησε πως παλαιότερα έμενε συχνά στο σπίτι της 46χρονης κι εκείνη του είχε κάνει δώρο τα συγκεκριμένα κοσμήματα. Ο 35χρονος Μπαγκλαντεσιανός δεν έδωσε, επίσης, πειστική απάντηση ούτε για τα χρήματα που είχε πάνω του. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, τα χρήματα αυτά του τα είχε δώσει ο εργοδότης του, χωρίς όμως να αναφέρεται ονομαστικά σε αυτόν, ώστε να δώσει την ευκαιρία της διασταύρωσης του ισχυρισμού του.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime