Αίσιο τέλος είχε η επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή παράνομων μεταναστών στην Κω, με τους λιμενικούς να τον συλλαμβάνουν, ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές.

Ο διακινητής προσπάθησε να εμβολίσει το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος για να διαφύγει, με τους λιμενικούς να ρίχνουν φωτοβολίδες, αλλά και προειδοποιητικά πυρά, για να συλλάβουν τον διακινητή, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αποβιβάσει παράτυπους μετανάστες σε παρακείμενη παραλία.

Ο χειριστής του σκάφους, στη θέα του σκάφους του Λ.Σ., επιχείρησε να φύγει για τα τουρκικά παράλια, όμως τον πρόλαβαν και τον συνέλαβαν.

Λίγο αργότερα τον αναγνώρισαν ως διακινητή και οι παράτυποι μετανάστες.

Το σκάφος κατασχέθηκε κι ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Πρώτες πρωινές ώρες την 12-07-2023, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΠΗ” ν. Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών σε παρακείμενη παραλία.

Ο χειριστής του ανωτέρου σκάφους, στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επιχείρησε αναστροφή και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια.

Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία ο ανωτέρω δεν συμμορφώθηκε, ενώ προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς και επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους.

Ο χειριστής του Τ/Χ περισυνελέγη από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και μεταφέρθηκε στον λιμένα ν. Κω, όπου οι προαναφερθέντες αλλοδαποί τον αναγνώρισαν και τον υπέδειξαν ως διακινητή του σκάφους που τους μετέφερε.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 31χρονος διακινητής, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 187 του Π. Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης».