Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στον ποταμό της Κρεμαστής στη Ρόδο, μετά τις καταγγελίες για την ύπαρξη «κροκόδειλου» εντός του.

Όπως αναφέρει το rodosreport, άνθρωποι στη Ρόδο υποστηρίζουν πως είδαν κάτι μεγάλο να κινείται, ενώ κάποιοι είδαν και την ουρά του.

Σημαντική είναι και η μαρτυρία επιχειρηματία που ανέφερε πως του επιτέθηκε κάτι σαν κροκόδειλος, ενώ κινούνταν με μηχανάκι μαζί με τη σύζυγό του.

Η Περιφέρεια με τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν μπει στην διαδικασία εξιχνίασης της υπόθεσης, δεδομένου ότι υπάρχουν διαφορετικές καταγγελίες για μεγάλο ερπετό και οφείλουν να διαπιστώσουν αν ελλοχεύει κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων.

Ο ποταμός εκτείνεται σε ένα μεγάλο μήκος και ξεκινά από την Παστίδα και εκβάλλει στην θάλασσα της Κρεμαστής και ελέγχονται κυρίως τα σημεία όπου υπάρχει αυτήν την περίοδο νερό, στοιχείο που χρειάζεται για να επιβιώσει -αν υπάρχει- κάποιο ερπετό μεγάλο.


Εισαγωγή αλιγατόρων το 2017 στη Ρόδο

Σύμφωνα με το rodosreport.gr, το 2017 είχε γίνει παράνομη εισαγωγή 5 μωρών αλιγατόρων στη Ρόδο, όπου ευτυχώς εντοπίστηκαν στους ελέγχους του αεροδρομίου Διαγόρας.

Τότε, ένας πατέρας και γιός είχαν συλληφθεί για παράνομη διακίνηση απαγορευμένων ειδών, ενώ σε έλεγχο στην οικία τους από το Δασαρχείο και το Tελωνείο βρέθηκαν , μεταξύ άλλων, 12 φίδια πύθωνες και βόες, εγκαταστάσεις αναπαραγωγής και δεκάδες εξωτικά πουλιά.